HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: photoAC

Puha habcsókos keksz

Szeretem a habcsókos kekszet, mert könnyű, édes és egyszerűen finom. Mindig a nagymamámmal töltött karácsonyi időszakra emlékeztetnek, aki minden évben elkészítette őket. Gyakran elkészítettem a receptjét, és megtanultam néhány trükköt, hogy tökéletes legyen.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
40
  • 4 tojásfehérje Hozzáadott
  • 250 g cukor Hozzáadott
  • 1 Pinch Hozzáadott
  • 1 Teáskanál citromlé Hozzáadott
  • porcukor Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

A habos kekszhez a tojásfehérjéket tiszta, száraz tálban verjük habosra. Az egyik trükk itt az, hogy a tálnak és a habverőnek teljesen zsírmentesnek kell lennie, különben a tojásfehérjét nem lehet keményre verni.

2. Lépés

Fokozatosan adjuk hozzá a cukrot és egy csipet sót, és addig verjük, amíg a tojásfehérje kemény habbá nem áll össze. Javaslom, hogy a cukrot nagyon lassan adjuk hozzá, hogy teljesen feloldódjon, és a habcsók szép sima legyen.

3. Lépés

Adjuk hozzá a citromlevet a tojásfehérjéhez. A citromlé stabilizátorként működik, és enyhe gyümölcsös jelleget kölcsönöz a habcsókos keksznek.

4. Lépés

Melegítse elő a sütőt 100 fokra. A habcsókos keverékből formázzunk kis halmokat egy sütőpapírral bélelt tepsire.

5. Lépés

Hagyja a kekszeket a sütőben kb. 60 percig, amíg megszáradnak és enyhén aranybarnára sülnek. Fontos ajánlás itt, hogy a habcsók ne sötétedjen meg túl gyorsan, különben kemény és keserű lesz. Ugyanilyen fontos azonban, hogy teljesen kiszáradjon, hogy megőrizze jellegzetes állagát.

6. Lépés

Vegye ki a habcsókos kekszet a sütőből, és hagyja kihűlni a tálcán. Ahogy hűlnek, kissé megkeményednek. Tálalás előtt porcukorral szórjuk meg a kekszeket.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új