HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: photoAC

Puha habcsókos keksz

Szeretem a habcsókos kekszet, mert könnyű, édes és egyszerűen finom. Mindig a nagymamámmal töltött karácsonyi időszakra emlékeztetnek, aki minden évben elkészítette őket. Gyakran elkészítettem a receptjét, és megtanultam néhány trükköt, hogy tökéletes legyen.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
40
  • 4 tojásfehérje Hozzáadott
  • 250 g cukor Hozzáadott
  • 1 Pinch Hozzáadott
  • 1 Teáskanál citromlé Hozzáadott
  • porcukor Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

A habos kekszhez a tojásfehérjéket tiszta, száraz tálban verjük habosra. Az egyik trükk itt az, hogy a tálnak és a habverőnek teljesen zsírmentesnek kell lennie, különben a tojásfehérjét nem lehet keményre verni.

2. Lépés

Fokozatosan adjuk hozzá a cukrot és egy csipet sót, és addig verjük, amíg a tojásfehérje kemény habbá nem áll össze. Javaslom, hogy a cukrot nagyon lassan adjuk hozzá, hogy teljesen feloldódjon, és a habcsók szép sima legyen.

3. Lépés

Adjuk hozzá a citromlevet a tojásfehérjéhez. A citromlé stabilizátorként működik, és enyhe gyümölcsös jelleget kölcsönöz a habcsókos keksznek.

4. Lépés

Melegítse elő a sütőt 100 fokra. A habcsókos keverékből formázzunk kis halmokat egy sütőpapírral bélelt tepsire.

5. Lépés

Hagyja a kekszeket a sütőben kb. 60 percig, amíg megszáradnak és enyhén aranybarnára sülnek. Fontos ajánlás itt, hogy a habcsók ne sötétedjen meg túl gyorsan, különben kemény és keserű lesz. Ugyanilyen fontos azonban, hogy teljesen kiszáradjon, hogy megőrizze jellegzetes állagát.

6. Lépés

Vegye ki a habcsókos kekszet a sütőből, és hagyja kihűlni a tálcán. Ahogy hűlnek, kissé megkeményednek. Tálalás előtt porcukorral szórjuk meg a kekszeket.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek