HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: Engin_Akyurt

Puha Mézes mustáros csirkecomb

Elsőként is el szeretném mondani, hogy ez a mézes-mustáros csirkecomb recept valójában az egyik kedvencem. Már számtalanszor elkészítettem ezt az ételt, és minden alkalommal elképesztő sikert arattam vendégeim körében. Az ízek egyedülálló kombinációja egyszerűen felejthetetlen, a csirkecomb pedig mindig tökéletesen puha és ízletes lesz. Remélem, Neked is ugyanolyan nagy örömet fog okozni az elkészítése, mint Nekem.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 4 ks csirkecomb Hozzáadott
  • 4 evőkanál Méz Hozzáadott
  • 4 evőkanál Mustár Hozzáadott
  • 1 fokhagyma Hozzáadott
  • só és bors ízlés szerint Hozzáadott
  • Olívaolaj a sütéshez Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Melegítsd elő a sütőt 190 Celsius-fokra. Ennél magasabb hőfokon a méz könnyen megéghet, ezért érdemes ezt a hőfokot tartani.

2. Lépés

A csirkecombokat mossuk le, töröljük szárazra, majd sózzuk és borsozzuk meg.

3. Lépés

Keverjük össze a mézet, a mustárt és a zúzott fokhagymát egy tálban. Jó tanács, hogy mindig használjunk jó minőségű mézet és mustárt, hiszen ezek adnak igazán karaktert az ételnek.

4. Lépés

A csirkecombokat forgassuk bele a mézes-mustáros keverékbe. Ügyeljünk arra, hogy mindenhova jusson a pác, ezáltal lesz igazán ízletes a hús.

5. Lépés

A bepácolt csirkecombokat helyezzük egy olívaolajjal kikent tepsibe.

6. Lépés

Sütőben süssük körülbelül 45-50 percig, vagy amíg a csirke szép aranybarna nem lesz. Ügyeljünk arra, hogy közben párszor megforgassuk a combokat, hogy egyenletesen süljenek.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új