HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: Engin_Akyurt

Puha Mézes mustáros csirkecomb

Elsőként is el szeretném mondani, hogy ez a mézes-mustáros csirkecomb recept valójában az egyik kedvencem. Már számtalanszor elkészítettem ezt az ételt, és minden alkalommal elképesztő sikert arattam vendégeim körében. Az ízek egyedülálló kombinációja egyszerűen felejthetetlen, a csirkecomb pedig mindig tökéletesen puha és ízletes lesz. Remélem, Neked is ugyanolyan nagy örömet fog okozni az elkészítése, mint Nekem.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 4 ks csirkecomb Hozzáadott
  • 4 evőkanál Méz Hozzáadott
  • 4 evőkanál Mustár Hozzáadott
  • 1 fokhagyma Hozzáadott
  • só és bors ízlés szerint Hozzáadott
  • Olívaolaj a sütéshez Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Melegítsd elő a sütőt 190 Celsius-fokra. Ennél magasabb hőfokon a méz könnyen megéghet, ezért érdemes ezt a hőfokot tartani.

2. Lépés

A csirkecombokat mossuk le, töröljük szárazra, majd sózzuk és borsozzuk meg.

3. Lépés

Keverjük össze a mézet, a mustárt és a zúzott fokhagymát egy tálban. Jó tanács, hogy mindig használjunk jó minőségű mézet és mustárt, hiszen ezek adnak igazán karaktert az ételnek.

4. Lépés

A csirkecombokat forgassuk bele a mézes-mustáros keverékbe. Ügyeljünk arra, hogy mindenhova jusson a pác, ezáltal lesz igazán ízletes a hús.

5. Lépés

A bepácolt csirkecombokat helyezzük egy olívaolajjal kikent tepsibe.

6. Lépés

Sütőben süssük körülbelül 45-50 percig, vagy amíg a csirke szép aranybarna nem lesz. Ügyeljünk arra, hogy közben párszor megforgassuk a combokat, hogy egyenletesen süljenek.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek