Forrás: Pixabay: Engin_Akyurt
Puha Mézes mustáros csirkecomb
Elsőként is el szeretném mondani, hogy ez a mézes-mustáros csirkecomb recept valójában az egyik kedvencem. Már számtalanszor elkészítettem ezt az ételt, és minden alkalommal elképesztő sikert arattam vendégeim körében. Az ízek egyedülálló kombinációja egyszerűen felejthetetlen, a csirkecomb pedig mindig tökéletesen puha és ízletes lesz. Remélem, Neked is ugyanolyan nagy örömet fog okozni az elkészítése, mint Nekem.
Hozzávalók
- 4 ks csirkecomb
- 4 evőkanál Méz
- 4 evőkanál Mustár
- 1 fokhagyma
- só és bors ízlés szerint
- Olívaolaj a sütéshez
Eljárás
Melegítsd elő a sütőt 190 Celsius-fokra. Ennél magasabb hőfokon a méz könnyen megéghet, ezért érdemes ezt a hőfokot tartani.
A csirkecombokat mossuk le, töröljük szárazra, majd sózzuk és borsozzuk meg.
Keverjük össze a mézet, a mustárt és a zúzott fokhagymát egy tálban. Jó tanács, hogy mindig használjunk jó minőségű mézet és mustárt, hiszen ezek adnak igazán karaktert az ételnek.
A csirkecombokat forgassuk bele a mézes-mustáros keverékbe. Ügyeljünk arra, hogy mindenhova jusson a pác, ezáltal lesz igazán ízletes a hús.
A bepácolt csirkecombokat helyezzük egy olívaolajjal kikent tepsibe.
Sütőben süssük körülbelül 45-50 percig, vagy amíg a csirke szép aranybarna nem lesz. Ügyeljünk arra, hogy közben párszor megforgassuk a combokat, hogy egyenletesen süljenek.