:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/DCWAijQJSYG4Kldh0kDq/08136bb5b0a4f2d02c671a4375010a.jpeg)
Forrás: ola_p from Getty Images
Pulyka tejszínnel
Ez a recept az egyik kedvencem, mert szeretem az egyszerűséget és az ízgazdagságot, amit a krémes pulykamell tartalmaz.
Hozzávalók
- 1 kg Pulykahús
- 1 db The Onion
- 1 csésze sima liszt
- 1⁄2 liter Főzőtejszín
- 1⁄2 bögre fehérbor
- 3 gerezd Fokhagyma
- vaj
- Só és fekete bors
- babérlevél
- Koriander
- olívaolaj
Eljárás
A pulykahúst nagyobb darabokra vágjuk, és megsózzuk. Ez a lépés fontos a hús teljes ízének eléréséhez.
Egy evőkanál vajat és olívaolajat hevítsünk fel egy serpenyőben, és állandóan kevergetve pirítsuk meg a húst. Süssük a húst aranyszínűre.
Ezután vegye ki és tegye félre. Ugyanebben a serpenyőben pirítsa üvegesre az apróra vágott hagymát a fokhagymával együtt.
Adjuk hozzá a lisztet, és állandóan kevergetve főzzük addig, amíg a liszt el nem kezdi megváltoztatni a színét.
Ezután tegye vissza a húst a serpenyőbe, és öntse rá a fehérbort. Fedjük le fedővel, és alacsony hőfokon pároljuk körülbelül 20 percig.
Öntsük hozzá a főzőtejszínt, adjuk hozzá a babérlevelet és a koriandert. Óvatosan keverjük meg, és pároljuk 10 percig.
Végül ízlés szerint sóval és borssal fűszerezzük a pulykakrémet.