Forrás: FB: 1000 pomysłów na przekąski
Pulykamellfilé saját mártásban
Ez a pulykafilé saját mártásban receptje az évek során kifejlesztett klasszikus a konyhámban.
Hozzávalók
- 2 filék A pulyka
- 500 ml Baromfileves
- 2 kanalak Vaj
- 2 kanalak Lisztek
- 2 fogak Fokhagyma
- 1 hagyma
- só és bors ízlés szerint
- Gyógynövények
Eljárás
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Közben egy serpenyőben felforrósítjuk a vajat, és a filéket mindkét oldalukon aranybarnára sütjük. A filéket sóval és borssal fűszerezzük.
Tegyük a pulykákat egy tűzálló tálba, ígérjük az apróra vágott fokhagymát és hagymát. Beletesszük a fűszernövényeket, szem előtt tartva, hogy a lovagi zsálya nagyon jellegzetes ízt ad. Számomra ez a recept egyértelmű csúcspontja.
Öntsön a húslevest mindenre a hús magasságának 3/4-éig, és tegye az előmelegített sütőbe kb. 30 percre.
Sütés közben öntse a páclével a húst, hogy a filé szaftos maradjon.
Ha a filék megfőttek, vegyük ki az edényből, és a maradék mártást keverjük össze a liszttel, és főzzük addig, amíg a megfelelő állagot el nem éri.