HIRDETŐ

Forrás: facebook: PaleoGlamour

Rakott édesburgonya

Mindenek előtt én nagy édesburgonya rajongó vagyok, így mindig keresek új recepteket, amelyekben ezt az egészséges és ízletes zöldséget használhatom. Ez az étel egyik kedvencem lett. Az elkészítése egyszerű és gyors, csak 60 perc, és ideális lehet mind előételként, mind pedig főételként vegetáriánusok számára.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 3 nagyobb édesburgonya Hozzáadott
  • 200 g mozzarella sajt Hozzáadott
  • 200 g sajtkrém Hozzáadott
  • 100 g reszelt Cheddar sajt Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • só, bors Hozzáadott
  • Friss rozmaring a díszítéshez Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Dolgozzunk tisztán: mosd meg alaposan az édesburgonyát, mert a héját kissé megfőzzük. Ügyeljünk a penészes foltokra, mert ezek mindenhonnan el kell távolítani.

2. Lépés

Forraljuk fel a vizet egy nagy lábasban, és adjunk hozzá sót. Amikor forr, tegyük bele az édesburgonyát és főzzük kb. 10-15 percig. Figyeljünk rá, fontos, hogy ne főzzük túl az édesburgonyát, csak puhítsuk meg egy kissé, majd szűrjük le.

3. Lépés

Préssel nyomjuk össze a fokhagymát, majd keverjük össze a sajtkrémmel és a reszelt mozzarella sajttal. A lényeg, hogy egy homogén, krémes sajtos tölteléket kapjunk.

4. Lépés

Szeleteljük a megfőtt édesburgonyát, de ne vágjuk végig, hagyjunk kb. 1 cm-t az alján. Aztán óvatosan töltsük meg a sajtos krémmel a burgonyaszeletek között. Ennél a résznél hasznos lehet egy kiskanál vagy a végén egy vajkés.

5. Lépés

Tegyük a töltött édesburgonyát egy tepsibe, és szórjuk meg a reszelt cheddar sajttal. Ezután tegyük előmelegített, közepes hőfokra (180°C) állított sütőbe, és süssük kb. 25-30 percig. Kinézetre aranybarna, ropogós legyen a teteje.

6. Lépés

Tálaljuk frissen, szórjuk meg rozmaringgal és adjunk hozzá egy friss, ropogós salátát.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új