Forrás: facebook: PaleoGlamour
Rakott édesburgonya
Mindenek előtt én nagy édesburgonya rajongó vagyok, így mindig keresek új recepteket, amelyekben ezt az egészséges és ízletes zöldséget használhatom. Ez az étel egyik kedvencem lett. Az elkészítése egyszerű és gyors, csak 60 perc, és ideális lehet mind előételként, mind pedig főételként vegetáriánusok számára.
Hozzávalók
- 3 nagyobb édesburgonya
- 200 g mozzarella sajt
- 200 g sajtkrém
- 100 g reszelt Cheddar sajt
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors
- Friss rozmaring a díszítéshez
Eljárás
Dolgozzunk tisztán: mosd meg alaposan az édesburgonyát, mert a héját kissé megfőzzük. Ügyeljünk a penészes foltokra, mert ezek mindenhonnan el kell távolítani.
Forraljuk fel a vizet egy nagy lábasban, és adjunk hozzá sót. Amikor forr, tegyük bele az édesburgonyát és főzzük kb. 10-15 percig. Figyeljünk rá, fontos, hogy ne főzzük túl az édesburgonyát, csak puhítsuk meg egy kissé, majd szűrjük le.
Préssel nyomjuk össze a fokhagymát, majd keverjük össze a sajtkrémmel és a reszelt mozzarella sajttal. A lényeg, hogy egy homogén, krémes sajtos tölteléket kapjunk.
Szeleteljük a megfőtt édesburgonyát, de ne vágjuk végig, hagyjunk kb. 1 cm-t az alján. Aztán óvatosan töltsük meg a sajtos krémmel a burgonyaszeletek között. Ennél a résznél hasznos lehet egy kiskanál vagy a végén egy vajkés.
Tegyük a töltött édesburgonyát egy tepsibe, és szórjuk meg a reszelt cheddar sajttal. Ezután tegyük előmelegített, közepes hőfokra (180°C) állított sütőbe, és süssük kb. 25-30 percig. Kinézetre aranybarna, ropogós legyen a teteje.
Tálaljuk frissen, szórjuk meg rozmaringgal és adjunk hozzá egy friss, ropogós salátát.