HIRDETŐ
Rakott karfiol besamellel
A rakott karfiol besamellel egy igazi magyar klasszikus, amely egyszerűen elkészíthető és csodálatosan ízletes. A karfiol és a besamel mártás a rakott ételek között talán a legjobb párosítás, ami a tányérra kerülhet. Mind a karfiol, mind a besamel mártás mély és gazdag ízt ad az ételnek, mindezt úgy, hogy mégsem nehezíti el a gyomrot. Remek választás ebédre vagy vacsorára, főleg egy hideg téli napon.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
Káposzta
- 1 ks nagyfejű karfiol
Besamel mártás
- 50 g vaj
- 4 ek liszt
- 500 ml tej
- 1 csipet só
- 1 csipet szerecsendió
Egyéb
- 150 g sajt
- 2 ks tojás
HIRDETŐ
Eljárás
60 perc.
1. Lépés
1. lépés: A karfiol előkészítése
2. Lépés
2. lépés: A besamel mártás elkészítése
3. Lépés
3. lépés: A rakott karfiol összeállítása és sütése