HIRDETŐ

Rakott savanyú káposzta krumplival

Ez a hagyományos szlovák recept ideális a családi estékhez. Az íze és illata gazdag sütőben sült burgonya darált hússal és savanyú káposztával. A burgonya, a hús és a káposzta tökéletes kombinációja nem csak finom, hanem tápláló is.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 kg Krumplik Hozzáadott
  • 500 g Sült hús Hozzáadott
  • 500 g Savanyú káposzta Hozzáadott
  • 1 db The Onion Hozzáadott
  • 2 gerezd Fokhagyma Hozzáadott
  • 100 g Reszelt sajt Hozzáadott
  • Vaj a kenéshez Hozzáadott
  • só és bors ízlés szerint Hozzáadott
  • 1 kanál Köménymagot menteni Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Melegítse elő a sütőt 180 fokra.

2. Lépés

Hámozza meg a burgonyát és szeletelje vékony szeletekre. Öblítse ki a savanyú káposztát és hagyja jól lecsepegni.

3. Lépés

Hámozza meg és aprítsa fel a hagymát és a fokhagymát. Egy serpenyőben, egy kevés vajjal pirítsa meg a hagymát, adjon hozzá darált húst, sót, borsot és köményt. Adj hozzá savanyú káposztát, és párold kb. 20 percig.

4. Lépés

Kenje ki a tepsit vajjal, tegyen krumpliszeleteket a tepsibe, oszlassa el a húskeverék felét a krumplikon, majd ismét egy réteg krumplit és a maradék húskeveréket. Az utolsó rétegnek krumplinak kell lennie. Szórja meg a tetejét reszelt sajttal.

5. Lépés

Sütse 30-35 percig.

6. Lépés

Tálalja a kész rakott krumplit melegen.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új