Rakott savanyú káposzta krumplival
Ez a hagyományos szlovák recept ideális a családi estékhez. Az íze és illata gazdag sütőben sült burgonya darált hússal és savanyú káposztával. A burgonya, a hús és a káposzta tökéletes kombinációja nem csak finom, hanem tápláló is.
Hozzávalók
- 1 kg Krumplik
- 500 g Sült hús
- 500 g Savanyú káposzta
- 1 db The Onion
- 2 gerezd Fokhagyma
- 100 g Reszelt sajt
- Vaj a kenéshez
- só és bors ízlés szerint
- 1 kanál Köménymagot menteni
Eljárás
Melegítse elő a sütőt 180 fokra.
Hámozza meg a burgonyát és szeletelje vékony szeletekre. Öblítse ki a savanyú káposztát és hagyja jól lecsepegni.
Hámozza meg és aprítsa fel a hagymát és a fokhagymát. Egy serpenyőben, egy kevés vajjal pirítsa meg a hagymát, adjon hozzá darált húst, sót, borsot és köményt. Adj hozzá savanyú káposztát, és párold kb. 20 percig.
Kenje ki a tepsit vajjal, tegyen krumpliszeleteket a tepsibe, oszlassa el a húskeverék felét a krumplikon, majd ismét egy réteg krumplit és a maradék húskeveréket. Az utolsó rétegnek krumplinak kell lennie. Szórja meg a tetejét reszelt sajttal.
Sütse 30-35 percig.
Tálalja a kész rakott krumplit melegen.