HIRDETŐ

Rakott savanyú káposzta krumplival

Ez a hagyományos szlovák recept ideális a családi estékhez. Az íze és illata gazdag sütőben sült burgonya darált hússal és savanyú káposztával. A burgonya, a hús és a káposzta tökéletes kombinációja nem csak finom, hanem tápláló is.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 kg Krumplik Hozzáadott
  • 500 g Sült hús Hozzáadott
  • 500 g Savanyú káposzta Hozzáadott
  • 1 db The Onion Hozzáadott
  • 2 gerezd Fokhagyma Hozzáadott
  • 100 g Reszelt sajt Hozzáadott
  • Vaj a kenéshez Hozzáadott
  • só és bors ízlés szerint Hozzáadott
  • 1 kanál Köménymagot menteni Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Melegítse elő a sütőt 180 fokra.

2. Lépés

Hámozza meg a burgonyát és szeletelje vékony szeletekre. Öblítse ki a savanyú káposztát és hagyja jól lecsepegni.

3. Lépés

Hámozza meg és aprítsa fel a hagymát és a fokhagymát. Egy serpenyőben, egy kevés vajjal pirítsa meg a hagymát, adjon hozzá darált húst, sót, borsot és köményt. Adj hozzá savanyú káposztát, és párold kb. 20 percig.

4. Lépés

Kenje ki a tepsit vajjal, tegyen krumpliszeleteket a tepsibe, oszlassa el a húskeverék felét a krumplikon, majd ismét egy réteg krumplit és a maradék húskeveréket. Az utolsó rétegnek krumplinak kell lennie. Szórja meg a tetejét reszelt sajttal.

5. Lépés

Sütse 30-35 percig.

6. Lépés

Tálalja a kész rakott krumplit melegen.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek