HIRDETŐ

Forrás: FB: Retro sütik és ételek

Rakott savanyú káposzta pörkölttel és rizs

Ez egy hagyományos magyar étel, ami tökéletes választás az ünnepek alatt. A savanyú káposzta, a pörkölt és a rizs tökéletes kombinációja egy kiadós, ízletes ételhez.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6

Pörkölt

  • 500 g sertéslapocka Hozzáadott
  • 2 darab hagyma Hozzáadott
  • 2 Kanál pirospaprika Hozzáadott
  • 2 dolog Hozzáadott
  • 2 csipet őrölt bors Hozzáadott

Savanyú káposzta

  • 500 g savanyú káposzta Hozzáadott

Rizs

  • 200 g Rizs Hozzáadott
  • 1 dolog Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

Készítsük elő a pörköltet a sertéslapockából. A hagymát aprítsuk fel és pirítsuk meg egy nagy serpenyőben, majd adjuk hozzá a feldarabolt húst. Szórjuk bele a pirospaprikát, a sót és a borsot, majd keverjük össze, míg a hús meg nem barnul.

2. Lépés

Míg a pörkölt készül, tegyük a savanyú káposztát egy tűzálló tálba.

3. Lépés

Főzzünk rizst a sóval együtt a csomagolásán található utasítások szerint.

4. Lépés

Ha minden kész, helyezzük a rizst a savanyú káposzta tetejére, majd öntsük rá a pörköltet. Tegyük a tálat egy előmelegített sütőbe, és süssük 180 fokon 30 percig.

5. Lépés

Tálaljuk forrón, friss kenyérrel. Jó étvágyat!

Hozzászólások (1)

Sandor_Czibere 2024. 06. 21.

Szerintem tejföl is kell hozzá, legalább a tetejére, de máshogy rétegezve, akár több rétegben (rizs, pörkölt, káposzta, tejföl, majd ismét ez) is elkészíthető. Megettük, nincs fénykép, de legközelebb lesz.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új