HIRDETŐ

Forrás: FB: Retro sütik és ételek

Rakott savanyú káposzta pörkölttel és rizs

Ez egy hagyományos magyar étel, ami tökéletes választás az ünnepek alatt. A savanyú káposzta, a pörkölt és a rizs tökéletes kombinációja egy kiadós, ízletes ételhez.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6

Pörkölt

  • 500 g sertéslapocka Hozzáadott
  • 2 darab hagyma Hozzáadott
  • 2 Kanál pirospaprika Hozzáadott
  • 2 dolog Hozzáadott
  • 2 csipet őrölt bors Hozzáadott

Savanyú káposzta

  • 500 g savanyú káposzta Hozzáadott

Rizs

  • 200 g Rizs Hozzáadott
  • 1 dolog Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

Készítsük elő a pörköltet a sertéslapockából. A hagymát aprítsuk fel és pirítsuk meg egy nagy serpenyőben, majd adjuk hozzá a feldarabolt húst. Szórjuk bele a pirospaprikát, a sót és a borsot, majd keverjük össze, míg a hús meg nem barnul.

2. Lépés

Míg a pörkölt készül, tegyük a savanyú káposztát egy tűzálló tálba.

3. Lépés

Főzzünk rizst a sóval együtt a csomagolásán található utasítások szerint.

4. Lépés

Ha minden kész, helyezzük a rizst a savanyú káposzta tetejére, majd öntsük rá a pörköltet. Tegyük a tálat egy előmelegített sütőbe, és süssük 180 fokon 30 percig.

5. Lépés

Tálaljuk forrón, friss kenyérrel. Jó étvágyat!

Hozzászólások (1)

Sandor_Czibere 2024. 06. 21.

Szerintem tejföl is kell hozzá, legalább a tetejére, de máshogy rétegezve, akár több rétegben (rizs, pörkölt, káposzta, tejföl, majd ismét ez) is elkészíthető. Megettük, nincs fénykép, de legközelebb lesz.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek