Forrás: FB: Retro sütik és ételek
Rakott savanyú káposzta pörkölttel és rizs
Ez egy hagyományos magyar étel, ami tökéletes választás az ünnepek alatt. A savanyú káposzta, a pörkölt és a rizs tökéletes kombinációja egy kiadós, ízletes ételhez.
Hozzávalók
Pörkölt
- 500 g sertéslapocka
- 2 darab hagyma
- 2 Kanál pirospaprika
- 2 dolog só
- 2 csipet őrölt bors
Savanyú káposzta
- 500 g savanyú káposzta
Rizs
- 200 g Rizs
- 1 dolog só
Eljárás
Készítsük elő a pörköltet a sertéslapockából. A hagymát aprítsuk fel és pirítsuk meg egy nagy serpenyőben, majd adjuk hozzá a feldarabolt húst. Szórjuk bele a pirospaprikát, a sót és a borsot, majd keverjük össze, míg a hús meg nem barnul.
Míg a pörkölt készül, tegyük a savanyú káposztát egy tűzálló tálba.
Főzzünk rizst a sóval együtt a csomagolásán található utasítások szerint.
Ha minden kész, helyezzük a rizst a savanyú káposzta tetejére, majd öntsük rá a pörköltet. Tegyük a tálat egy előmelegített sütőbe, és süssük 180 fokon 30 percig.
Tálaljuk forrón, friss kenyérrel. Jó étvágyat!
Szerintem tejföl is kell hozzá, legalább a tetejére, de máshogy rétegezve, akár több rétegben (rizs, pörkölt, káposzta, tejföl, majd ismét ez) is elkészíthető. Megettük, nincs fénykép, de legközelebb lesz.