HIRDETŐ

Forrás: facebook: Receptneked

Rakott savanyú káposzta télire

A Rakott savanyú káposzta a magyar konyha kedvelt téli étele, melyben a savanyú káposzta, a sertéshús és a rizs harmonikus összhangja garantálja az étel finom ízét.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 600 g savanyú káposzta Hozzáadott
  • 250 g sertéscomb vagy sertéslapocka Hozzáadott
  • 150 g Rizs Hozzáadott
  • 2 ks hagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 2 ks tojás Hozzáadott
  • 150 g füstölt szalonna Hozzáadott
  • 1 evőkanál pirospaprika Hozzáadott
  • 1 teáskanál őrölt kömény Hozzáadott
  • só, bors ízlés szerint Hozzáadott
  • tejföl a tálaláshoz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

A húst sós vízben előfőzzük, majd a főzőlében megfőzzük a rizst.

2. Lépés

A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, a szalonnát pedig kis kockákra. Egy serpenyőben kiolvasztjuk a szalonnát, majd hozzáadjuk a hagymát és a fokhagymát, és addig pirítjuk, amíg a hagyma üveges lesz. Hozzáadjuk a pirospaprikát, az őrölt köményt, majd összekeverjük.

3. Lépés

A káposztát alaposan kinyomkodjuk, majd hozzáadjuk a hagymás, fűszeres szalonnához. Az egészet jól összekeverjük.

4. Lépés

Egy tepsit kivajazunk, majd beleterítjük a káposztát. Ráhalmozzuk a húst, majd a rizst, majd ismét káposztát teszünk a tetejére. A tojásokat felverjük, majd ráöntjük a rakott káposztára.

5. Lépés

Előmelegített 180 fokos sütőben kb. 40 percig sütjük, majd tálaljuk. A tetejét meglocsolhatjuk tejföllel.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek