HIRDETŐ

Forrás: facebook: Receptneked

Rakott savanyú káposzta télire

A Rakott savanyú káposzta a magyar konyha kedvelt téli étele, melyben a savanyú káposzta, a sertéshús és a rizs harmonikus összhangja garantálja az étel finom ízét.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 600 g savanyú káposzta Hozzáadott
  • 250 g sertéscomb vagy sertéslapocka Hozzáadott
  • 150 g Rizs Hozzáadott
  • 2 ks hagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 2 ks tojás Hozzáadott
  • 150 g füstölt szalonna Hozzáadott
  • 1 evőkanál pirospaprika Hozzáadott
  • 1 teáskanál őrölt kömény Hozzáadott
  • só, bors ízlés szerint Hozzáadott
  • tejföl a tálaláshoz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

A húst sós vízben előfőzzük, majd a főzőlében megfőzzük a rizst.

2. Lépés

A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, a szalonnát pedig kis kockákra. Egy serpenyőben kiolvasztjuk a szalonnát, majd hozzáadjuk a hagymát és a fokhagymát, és addig pirítjuk, amíg a hagyma üveges lesz. Hozzáadjuk a pirospaprikát, az őrölt köményt, majd összekeverjük.

3. Lépés

A káposztát alaposan kinyomkodjuk, majd hozzáadjuk a hagymás, fűszeres szalonnához. Az egészet jól összekeverjük.

4. Lépés

Egy tepsit kivajazunk, majd beleterítjük a káposztát. Ráhalmozzuk a húst, majd a rizst, majd ismét káposztát teszünk a tetejére. A tojásokat felverjük, majd ráöntjük a rakott káposztára.

5. Lépés

Előmelegített 180 fokos sütőben kb. 40 percig sütjük, majd tálaljuk. A tetejét meglocsolhatjuk tejföllel.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új