Forrás: facebook: Receptneked
Rakott savanyú káposzta télire
A Rakott savanyú káposzta a magyar konyha kedvelt téli étele, melyben a savanyú káposzta, a sertéshús és a rizs harmonikus összhangja garantálja az étel finom ízét.
Hozzávalók
- 600 g savanyú káposzta
- 250 g sertéscomb vagy sertéslapocka
- 150 g Rizs
- 2 ks hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 ks tojás
- 150 g füstölt szalonna
- 1 evőkanál pirospaprika
- 1 teáskanál őrölt kömény
- só, bors ízlés szerint
- tejföl a tálaláshoz
Eljárás
A húst sós vízben előfőzzük, majd a főzőlében megfőzzük a rizst.
A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, a szalonnát pedig kis kockákra. Egy serpenyőben kiolvasztjuk a szalonnát, majd hozzáadjuk a hagymát és a fokhagymát, és addig pirítjuk, amíg a hagyma üveges lesz. Hozzáadjuk a pirospaprikát, az őrölt köményt, majd összekeverjük.
A káposztát alaposan kinyomkodjuk, majd hozzáadjuk a hagymás, fűszeres szalonnához. Az egészet jól összekeverjük.
Egy tepsit kivajazunk, majd beleterítjük a káposztát. Ráhalmozzuk a húst, majd a rizst, majd ismét káposztát teszünk a tetejére. A tojásokat felverjük, majd ráöntjük a rakott káposztára.
Előmelegített 180 fokos sütőben kb. 40 percig sütjük, majd tálaljuk. A tetejét meglocsolhatjuk tejföllel.