Rakott újburgonya
A legfinomabb krumpli, amit ismerek! Kiváló köretként, de akár főételként is.
Hozzávalók
- 6 db burgonya
- 250 ml főzőtejszín
- 1 szegfűszeg fokhagyma
- só
- őrölt fehér bors
Eljárás
Hámozzuk meg a krumplit, szeleteljük fel kb. 2-3 mm vastag karikákra, majd tegyük egy tálba.
Öntsünk főzéshez való tejszínt egy elegendően nagy serpenyőbe, olyanba, amibe minden krumpli befér és alaposan összekeverhető, adjunk hozzá sót, borsot. Ha szeretnénk, akkor fűszernövényeket vagy összezúzott köményt is, és lassan melegítsük fel forrásig.
Amikor a fűszeres tejszínünk kissé sűrűvé válik, hozzáadjuk a burgonyát és alaposan összekeverjük. Meg is dobálhatjuk.
A krumplit összesütjük a keverékkel 5-10 percig. Ezután kiöntjük őket egy tepsibe.
Tegyük a előmelegített 160 fokos sütőbe és süssük 40-50 percig, amíg a krumplik meg nem puhulnak. Jobb alacsonyabb hőmérsékleten sütni, hogy a krumpli teteje ne égjen meg. Ha úgy gondoljuk, hogy a tejföl túl sokat párologt el, akkor egy kicsit önthetünk rá vizet a sütés közben.