HIRDETŐ

Rakott újburgonya

A legfinomabb krumpli, amit ismerek! Kiváló köretként, de akár főételként is.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 6 db burgonya Hozzáadott
  • 250 ml főzőtejszín Hozzáadott
  • 1 szegfűszeg fokhagyma Hozzáadott
  • Hozzáadott
  • őrölt fehér bors Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Hámozzuk meg a krumplit, szeleteljük fel kb. 2-3 mm vastag karikákra, majd tegyük egy tálba.

2. Lépés

Öntsünk főzéshez való tejszínt egy elegendően nagy serpenyőbe, olyanba, amibe minden krumpli befér és alaposan összekeverhető, adjunk hozzá sót, borsot. Ha szeretnénk, akkor fűszernövényeket vagy összezúzott köményt is, és lassan melegítsük fel forrásig.

3. Lépés

Amikor a fűszeres tejszínünk kissé sűrűvé válik, hozzáadjuk a burgonyát és alaposan összekeverjük. Meg is dobálhatjuk.

4. Lépés

A krumplit összesütjük a keverékkel 5-10 percig. Ezután kiöntjük őket egy tepsibe.

5. Lépés

Tegyük a előmelegített 160 fokos sütőbe és süssük 40-50 percig, amíg a krumplik meg nem puhulnak. Jobb alacsonyabb hőmérsékleten sütni, hogy a krumpli teteje ne égjen meg. Ha úgy gondoljuk, hogy a tejföl túl sokat párologt el, akkor egy kicsit önthetünk rá vizet a sütés közben.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új