HIRDETŐ

Rakott zöldbab bulgurral

A rakott zöldbab bulgurral egy ízletes, tápláló és kényelmes étel, amely a hagyományos magyar zöldbabbal és a közel-keleti bulgurval (durumbúza szemekből készült gabonaféle) készül. Egészséges, tápanyagban gazdag és nagyon laktató.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g zöldbab Hozzáadott
  • 200 g bulgur Hozzáadott
  • 1 nagy vöröshagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 nagy paradicsom Hozzáadott
  • 1 evőkanál olívaolaj Hozzáadott
  • 1 teáskanál Paprika Hozzáadott
  • 1 teáskanál Hozzáadott
  • fél teáskanál őrölt bors Hozzáadott
  • 200 g sajt a tetejére Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Készítsük elő a zöldbobot: Mossuk meg, és vágjuk 2-3 centiméteres darabokra.

2. Lépés

A bulgurt öblítsük le hideg vízben, majd tegyünk bele egy fazékba 2 csésze vizet és főzzük puhára.

3. Lépés

Közben a hagymát és a fokhagymát aprítsuk fel, a paradicsomot pedig kockázzuk fel nagyobb darabokra.

4. Lépés

Egy serpenyőben hevítsük fel az olívaolajat, majd dobjuk rá a hagymát és a fokhagymát. Pároljuk őket, amíg aranybarna nem lesz.

5. Lépés

Adjuk hozzá a paradicsomot, a paprikát, a sót és a borsot, majd főzzük tovább 5 percig.

6. Lépés

Adjuk hozzá a zöldbobot és a bulgurt, keverjük jól össze, majd öntsük egy sütőedénybe.

7. Lépés

Szórjuk meg a sajttal a tetejét, és tegyük a sütőbe 20 percre, 180 fokra előmelegítve.

8. Lépés

Amikor a sajt megolvadt és aranybarna színű, vegyük ki a sütőből és tálaljuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új