HIRDETŐ

Rakott zöldbab bulgurral

A rakott zöldbab bulgurral egy ízletes, tápláló és kényelmes étel, amely a hagyományos magyar zöldbabbal és a közel-keleti bulgurval (durumbúza szemekből készült gabonaféle) készül. Egészséges, tápanyagban gazdag és nagyon laktató.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g zöldbab Hozzáadott
  • 200 g bulgur Hozzáadott
  • 1 nagy vöröshagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 nagy paradicsom Hozzáadott
  • 1 evőkanál olívaolaj Hozzáadott
  • 1 teáskanál Paprika Hozzáadott
  • 1 teáskanál Hozzáadott
  • fél teáskanál őrölt bors Hozzáadott
  • 200 g sajt a tetejére Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Készítsük elő a zöldbobot: Mossuk meg, és vágjuk 2-3 centiméteres darabokra.

2. Lépés

A bulgurt öblítsük le hideg vízben, majd tegyünk bele egy fazékba 2 csésze vizet és főzzük puhára.

3. Lépés

Közben a hagymát és a fokhagymát aprítsuk fel, a paradicsomot pedig kockázzuk fel nagyobb darabokra.

4. Lépés

Egy serpenyőben hevítsük fel az olívaolajat, majd dobjuk rá a hagymát és a fokhagymát. Pároljuk őket, amíg aranybarna nem lesz.

5. Lépés

Adjuk hozzá a paradicsomot, a paprikát, a sót és a borsot, majd főzzük tovább 5 percig.

6. Lépés

Adjuk hozzá a zöldbobot és a bulgurt, keverjük jól össze, majd öntsük egy sütőedénybe.

7. Lépés

Szórjuk meg a sajttal a tetejét, és tegyük a sütőbe 20 percre, 180 fokra előmelegítve.

8. Lépés

Amikor a sajt megolvadt és aranybarna színű, vegyük ki a sütőből és tálaljuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek