Forrás: canva
Rántott borjúláb
Először is, szeretném megosztani, hogy a rántott borjúláb kedvenc receptem, amit közös családi ebédek alkalmával szívesen készítek el. Imádom ezt az ételt, mindegy, hogy ünnepi alkalmakra vagy csak hétköznapi ebédekhez készítem el, mindig nagy sikere van.
Hozzávalók
- 4 ks borjúláb
- 100 g önserkentő liszt
- 3 ks tojás
- 100 g zsemlemorzsa
- só
- bors
- étolaj a sütéshez
Eljárás
Kérd meg a húst a hentesedtől, hogy a borjúlábakat neked elkeszítse, vagyis letisztítja és bevágásokat tesz a csont körül. Fontos, hogy alaposan megmossuk a lábakat, majd enyhén sózzuk, borsozzuk őket.
A borjúlábat először lisztbe forgatjuk, majd felvert tojásba, végül zsemlemorzsába. Arra figyelj, hogy alaposan nyomkodd rá a panírt, hogy jól rátapadjon a húsra.
A panírozott borjúlábat forró olajban sütjük. A kezdeti magas hőfokon való sütéssel zárjuk le a húst, majd mérsékeljük a hőt, hogy a belseje is átsüljön, nem égjen meg és a hús is megpuhuljon - ez körülbelül 20-30 percet vesz igénybe.