HIRDETŐ

Forrás: canva

Rántott borjúláb

Először is, szeretném megosztani, hogy a rántott borjúláb kedvenc receptem, amit közös családi ebédek alkalmával szívesen készítek el. Imádom ezt az ételt, mindegy, hogy ünnepi alkalmakra vagy csak hétköznapi ebédekhez készítem el, mindig nagy sikere van.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 4 ks borjúláb Hozzáadott
  • 100 g önserkentő liszt Hozzáadott
  • 3 ks tojás Hozzáadott
  • 100 g zsemlemorzsa Hozzáadott
  • Hozzáadott
  • bors Hozzáadott
  • étolaj a sütéshez Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

Kérd meg a húst a hentesedtől, hogy a borjúlábakat neked elkeszítse, vagyis letisztítja és bevágásokat tesz a csont körül. Fontos, hogy alaposan megmossuk a lábakat, majd enyhén sózzuk, borsozzuk őket.

2. Lépés

A borjúlábat először lisztbe forgatjuk, majd felvert tojásba, végül zsemlemorzsába. Arra figyelj, hogy alaposan nyomkodd rá a panírt, hogy jól rátapadjon a húsra.

3. Lépés

A panírozott borjúlábat forró olajban sütjük. A kezdeti magas hőfokon való sütéssel zárjuk le a húst, majd mérsékeljük a hőt, hogy a belseje is átsüljön, nem égjen meg és a hús is megpuhuljon - ez körülbelül 20-30 percet vesz igénybe.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új