:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/teak5Ct7Cr_xS-Ydl7cQ/e66197d438a44805e8438e13b783c4.jpeg)
Forrás: Caifas from Getty Images
Rántott kardhal
A sült mirin receptje, amely tökéletes egy gyors ebédhez vagy vacsorához.
Hozzávalók
- 4 filék A miruna
- só és bors ízlés szerint
- 100 g búzaliszt
- 2 pcs Tojás
- 150 g Zsemlemorzsa
- Sütőolaj
- 1 citrom Adandó
- petrezselyem a díszítéshez
Eljárás
A mirinfiléket először is megmossuk, és papírtörlővel szárazra töröljük. Ezután bedörzsöljük őket sóval és borssal - ez a legfontosabb lépés a hal megfelelő fűszerezéséhez.
A következő lépés a filéink bevonása. Először lisztbe, majd felvert tojásba, végül zsemlemorzsába mártjuk. Ne feledjük, hogy az egész filét alaposan bevonjuk, hogy egyenletesen ropogós legyen a héja.
Most jön a sütés ideje. Közepesen forró olajban süssük meg a mirint.Süssük mindkét oldalát aranybarnára, ami oldalanként kb. 5 percet vesz igénybe.
Sütés után a filéket papírtörlőn lecsepegtetjük a felesleges zsírtól. Tálaljuk tányérokra, locsoljuk meg citromlével és díszítsük petrezselyemmel.