HIRDETŐ

Rántott padlizsán

A rántott padlizsán rendkívül ízletes és tápláló fogás, amelyet a nagyobb társaságok számára is könnyedén el lehet készíteni.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 2 nagy padlizsán Hozzáadott
  • 2 tojás Hozzáadott
  • 200 g zsemlemorzsa Hozzáadott
  • 200 g liszt Hozzáadott
  • Só, bors – ízlés szerint Hozzáadott
  • Olaj – a sütéshez Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

50 perc.
1. Lépés

Kezdjük a padlizsánok meghámozásával, majd vágjuk őket kb. 1 cm vastag szeletekre.

2. Lépés

Szórjuk meg a szeleteket sóval, és hagyjuk állni 15-20 percen keresztül, hogy a padlizsánok kibocsátsák a kesernyés levüket.

3. Lépés

A tojásokat verjük fel egy mély tányérban. Egy másik tányérba tegyük a zsemlemorzsát, a harmadikba pedig a lisztet. Ízesítsük a lisztet ízlés szerint sóval és borssal.

4. Lépés

Az előkészített padlizsánszeleteket egyenként forgassuk meg először a lisztben, majd a felvert tojásban, végül a zsemlemorzsában.

5. Lépés

A panírozott szeleteket forró olajban süssük aranybarnára mindkét oldalukon.

6. Lépés

Az elkészült rántott padlizsánszeleteket papírtörlőre tegyük, hogy a felesleges zsiradékot felitassa.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új