Rántott padlizsán
A rántott padlizsán rendkívül ízletes és tápláló fogás, amelyet a nagyobb társaságok számára is könnyedén el lehet készíteni.
Hozzávalók
- 2 nagy padlizsán
- 2 tojás
- 200 g zsemlemorzsa
- 200 g liszt
- Só, bors – ízlés szerint
- Olaj – a sütéshez
Eljárás
Kezdjük a padlizsánok meghámozásával, majd vágjuk őket kb. 1 cm vastag szeletekre.
Szórjuk meg a szeleteket sóval, és hagyjuk állni 15-20 percen keresztül, hogy a padlizsánok kibocsátsák a kesernyés levüket.
A tojásokat verjük fel egy mély tányérban. Egy másik tányérba tegyük a zsemlemorzsát, a harmadikba pedig a lisztet. Ízesítsük a lisztet ízlés szerint sóval és borssal.
Az előkészített padlizsánszeleteket egyenként forgassuk meg először a lisztben, majd a felvert tojásban, végül a zsemlemorzsában.
A panírozott szeleteket forró olajban süssük aranybarnára mindkét oldalukon.
Az elkészült rántott padlizsánszeleteket papírtörlőre tegyük, hogy a felesleges zsiradékot felitassa.