HIRDETŐ

Rántott padlizsán

A rántott padlizsán rendkívül ízletes és tápláló fogás, amelyet a nagyobb társaságok számára is könnyedén el lehet készíteni.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 2 nagy padlizsán Hozzáadott
  • 2 tojás Hozzáadott
  • 200 g zsemlemorzsa Hozzáadott
  • 200 g liszt Hozzáadott
  • Só, bors – ízlés szerint Hozzáadott
  • Olaj – a sütéshez Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

50 perc.
1. Lépés

Kezdjük a padlizsánok meghámozásával, majd vágjuk őket kb. 1 cm vastag szeletekre.

2. Lépés

Szórjuk meg a szeleteket sóval, és hagyjuk állni 15-20 percen keresztül, hogy a padlizsánok kibocsátsák a kesernyés levüket.

3. Lépés

A tojásokat verjük fel egy mély tányérban. Egy másik tányérba tegyük a zsemlemorzsát, a harmadikba pedig a lisztet. Ízesítsük a lisztet ízlés szerint sóval és borssal.

4. Lépés

Az előkészített padlizsánszeleteket egyenként forgassuk meg először a lisztben, majd a felvert tojásban, végül a zsemlemorzsában.

5. Lépés

A panírozott szeleteket forró olajban süssük aranybarnára mindkét oldalukon.

6. Lépés

Az elkészült rántott padlizsánszeleteket papírtörlőre tegyük, hogy a felesleges zsiradékot felitassa.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek