HIRDETŐ

Forrás: Josef Mohyla from Getty Images

Rántott ponty sütőben

A rantott ponty sütőben egy hagyományos magyar fogás, amelyet nagyra értékelnek annak kiváló íze és lágysága miatt. A halat, amelyet mindig frissen kell használni, először lisztben, majd tojásban, végül zsemlemorzsában forgatják, mielőtt a sütőbe kerül.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 ks ponty Hozzáadott
  • 100 g liszt Hozzáadott
  • 2 ks tojás Hozzáadott
  • 200 g zsemlemorzsa Hozzáadott
  • 2 g bors Hozzáadott
  • 5 g Hozzáadott
  • 1 ks citrom Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Tisztítsuk meg a pontyot, távolítsuk el a belsőségeket, mossuk meg alaposan és vágjuk feldarabokra.

2. Lépés

Sózzuk és borsozzuk a ponty darabokat, majd facsarjuk rá a citrom levét és hagyjuk állni 10 percig.

3. Lépés

Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra.

4. Lépés

Egy tányérra tegyük a lisztet, egy másikba verjük fel a tojásokat, egy harmadikba pedig tegyük a zsemlemorzsát.

5. Lépés

A ponty darabokat először a lisztben, majd a felvert tojásban, végül a zsemlemorzsában forgassuk meg, és helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire.

6. Lépés

Süssük a pontyot a sütőben 30-40 percig, vagy amíg aranybarna nem lesz. Megfordíthatjuk a darabokat, hogy egyenletesen süljenek meg.

7. Lépés

Tálaljuk a pontyot friss zöldségekkel vagy salátával.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák