HIRDETŐ

Forrás: Josef Mohyla from Getty Images

Rántott ponty sütőben

A rantott ponty sütőben egy hagyományos magyar fogás, amelyet nagyra értékelnek annak kiváló íze és lágysága miatt. A halat, amelyet mindig frissen kell használni, először lisztben, majd tojásban, végül zsemlemorzsában forgatják, mielőtt a sütőbe kerül.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 ks ponty Hozzáadott
  • 100 g liszt Hozzáadott
  • 2 ks tojás Hozzáadott
  • 200 g zsemlemorzsa Hozzáadott
  • 2 g bors Hozzáadott
  • 5 g Hozzáadott
  • 1 ks citrom Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Tisztítsuk meg a pontyot, távolítsuk el a belsőségeket, mossuk meg alaposan és vágjuk feldarabokra.

2. Lépés

Sózzuk és borsozzuk a ponty darabokat, majd facsarjuk rá a citrom levét és hagyjuk állni 10 percig.

3. Lépés

Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra.

4. Lépés

Egy tányérra tegyük a lisztet, egy másikba verjük fel a tojásokat, egy harmadikba pedig tegyük a zsemlemorzsát.

5. Lépés

A ponty darabokat először a lisztben, majd a felvert tojásban, végül a zsemlemorzsában forgassuk meg, és helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire.

6. Lépés

Süssük a pontyot a sütőben 30-40 percig, vagy amíg aranybarna nem lesz. Megfordíthatjuk a darabokat, hogy egyenletesen süljenek meg.

7. Lépés

Tálaljuk a pontyot friss zöldségekkel vagy salátával.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek