HIRDETŐ

Rántott tök magyarosan

A rántott tök egy igazi magyar népi étel, melykel remekül átadható a tökös ételek különleges ízvilága. Az étel elkészítése meglehetősen egyszerű, ezért kezdő szakácsoknak is jó választás, de íze miatt akkor is kedvelt, ha már többször készítettük el. A tálalásnál ügyeljünk arra, hogy legyen mellé friss, ropogós salátalevél is.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 kg sütőtök Hozzáadott
  • 2 tojás Hozzáadott
  • 10 dkg liszt Hozzáadott
  • 10 dkg zsemlemorzsa Hozzáadott
  • só, őrölt bors igény szerint Hozzáadott
  • olaj a sütéshez Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

35 perc.
1. Lépés

Mossuk meg, hámozzuk meg és szeleteljük fel a tököt vékony szeletekre.

2. Lépés

Sózzuk és borsozzuk meg a tökszeleteket.

3. Lépés

Egy tányérba tegyük a lisztet, egy másikba pedig a zsemlemorzsát.

4. Lépés

A tojásokat egy mély tálba ütjük és felverjük őket.

5. Lépés

Forgassuk meg a tökszeleteket először lisztben, majd a felvert tojásban, végül a zsemlemorzsában.

6. Lépés

Egy serpenyőben hevítsünk fel olajat, majd tegyük bele a panírozott tökszeleteket.

7. Lépés

Süssük a tökszeleteket közepes lángon mindkét oldaluk aranybarnára, majd szedjük ki őket a serpenyőből és csöpögtessük le a felesleges olajat.

8. Lépés

Tálaljuk a rántott tököt friss salátával.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új