HIRDETŐ

Rántott tök magyarosan

A rántott tök egy igazi magyar népi étel, melykel remekül átadható a tökös ételek különleges ízvilága. Az étel elkészítése meglehetősen egyszerű, ezért kezdő szakácsoknak is jó választás, de íze miatt akkor is kedvelt, ha már többször készítettük el. A tálalásnál ügyeljünk arra, hogy legyen mellé friss, ropogós salátalevél is.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 kg sütőtök Hozzáadott
  • 2 tojás Hozzáadott
  • 10 dkg liszt Hozzáadott
  • 10 dkg zsemlemorzsa Hozzáadott
  • só, őrölt bors igény szerint Hozzáadott
  • olaj a sütéshez Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

35 perc.
1. Lépés

Mossuk meg, hámozzuk meg és szeleteljük fel a tököt vékony szeletekre.

2. Lépés

Sózzuk és borsozzuk meg a tökszeleteket.

3. Lépés

Egy tányérba tegyük a lisztet, egy másikba pedig a zsemlemorzsát.

4. Lépés

A tojásokat egy mély tálba ütjük és felverjük őket.

5. Lépés

Forgassuk meg a tökszeleteket először lisztben, majd a felvert tojásban, végül a zsemlemorzsában.

6. Lépés

Egy serpenyőben hevítsünk fel olajat, majd tegyük bele a panírozott tökszeleteket.

7. Lépés

Süssük a tökszeleteket közepes lángon mindkét oldaluk aranybarnára, majd szedjük ki őket a serpenyőből és csöpögtessük le a felesleges olajat.

8. Lépés

Tálaljuk a rántott tököt friss salátával.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Túró

281 receptek

Olcsó ételek

500 receptek

Sütemények

829 receptek

Ebéd

2585 receptek

Tészta

352 receptek

Mascarpone

140 receptek

Húsételek

1230 receptek

Szilva

94 receptek