Rántott tök magyarosan
A rántott tök egy igazi magyar népi étel, melykel remekül átadható a tökös ételek különleges ízvilága. Az étel elkészítése meglehetősen egyszerű, ezért kezdő szakácsoknak is jó választás, de íze miatt akkor is kedvelt, ha már többször készítettük el. A tálalásnál ügyeljünk arra, hogy legyen mellé friss, ropogós salátalevél is.
Hozzávalók
- 1 kg sütőtök
- 2 tojás
- 10 dkg liszt
- 10 dkg zsemlemorzsa
- só, őrölt bors igény szerint
- olaj a sütéshez
Eljárás
Mossuk meg, hámozzuk meg és szeleteljük fel a tököt vékony szeletekre.
Sózzuk és borsozzuk meg a tökszeleteket.
Egy tányérba tegyük a lisztet, egy másikba pedig a zsemlemorzsát.
A tojásokat egy mély tálba ütjük és felverjük őket.
Forgassuk meg a tökszeleteket először lisztben, majd a felvert tojásban, végül a zsemlemorzsában.
Egy serpenyőben hevítsünk fel olajat, majd tegyük bele a panírozott tökszeleteket.
Süssük a tökszeleteket közepes lángon mindkét oldaluk aranybarnára, majd szedjük ki őket a serpenyőből és csöpögtessük le a felesleges olajat.
Tálaljuk a rántott tököt friss salátával.