HIRDETŐ
Rebarbara desszert túróval
Egy ízletes és édes rebarbara desszert receptje túróval.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
90
Az útra:
- 200 g Félig durva liszt
- 125 g Vaj
- 75 g Porcukor
- csipetnyi só
- 1 ks tojás
A töltelékhez:
- 250 g Darabos túró
- 100 g Tejföl
- 1 darab Sárgája
- 100 g Kristálycukor
- 1 darab Vanília pudingpor
- 1 evőkanál Kukoricakeményítő
HIRDETŐ
Eljárás
12 perc.
1. Lépés
Először is készítsük el a tésztát. Keverjük össze a lisztet a cukorral és a sóval. Adjuk hozzá a vajat, a tojást, és dolgozzuk össze a tésztát. Csomagoljuk a tésztát fóliába, és hagyjuk a hűtőben fél órán át.
2. Lépés
Közben készítsük el a tölteléket. Keverjük össze a túrót a tejföllel, a tojássárgájával, a cukorral, a vaníliás pudingporral és a kukoricakeményítővel.
3. Lépés
A tésztát tegyük át egy kizsírozott tepsibe, és kenjük meg a töltelékkel.
4. Lépés
A megtisztított és feldarabolt rebarbarát tegyük a töltelék tetejére.
5. Lépés
A túrós rebarbarás tortát 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 35-40 percig sütjük.