HIRDETŐ

Rebarbarakompót

A friss rebarbara kompót receptje. A rebarbara ugyan zöldség, de gyümölcsként is kezelhető.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g rebarbara Hozzáadott
  • 100 g cukor Hozzáadott
  • 500 ml víz Hozzáadott
  • 1 db citrom Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

20 perc.
1. Lépés

Megtisztítjuk a rebarborát, meghámozzuk és kisebb darabokra vágjuk.

2. Lépés

Összekeverjük a cukrot, vizet és a citromlevet. Jól összekeverjük és felforraljuk.

3. Lépés

A darabolt rebarbórát egy fazékba tesszük és közepes lángon főzzük 10-15 percig, amíg a rebarbóra meg nem puhul.

4. Lépés

Főzés után hagyjuk a kompótot kicsit hűlni.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új