HIRDETŐ

Forrás: Carola Schubbel for Adobe Stock

Recept a fagylalt torta tekercsek számára

Ez a fagylaltos tortatekercs recept olyan egyszerű és hihetetlenül finom, hogy újra és újra szívesen készítem el. A ropogós tekercsek bármelyik partin nagy sikert aratnak, és egy kis gyakorlással gyorsan elkészíthetők. A fagylaltos tortatekercseket tetszés szerint meg lehet tölteni, vagy csokoládémázzal bevonhatjuk és díszíthetjük, és fagylaltkúpként is alkalmasak.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
15
  • 2 Tojás Hozzáadott
  • 200 g cukor Hozzáadott
  • 200 g liszt Hozzáadott
  • 200 ml tej Hozzáadott
  • 1 Pinch Hozzáadott
  • olaj a sütéshez Hozzáadott
  • Porcukor a porozáshoz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

70 perc.
1. Lépés

A fagylaltos tortatekercsek elkészítéséhez a tojásokat egy nagy tálban verjük habosra. Tapasztalatom szerint azt javaslom, hogy legalább 2-3 percig verjük a tojásokat, hogy elegendő térfogatot kapjunk.

2. Lépés

Adjuk hozzá a cukrot és egy csipet sót, és addig verjük a keveréket, amíg könnyű és krémes nem lesz.

3. Lépés

Szitáljuk át a lisztet, és keverjük a tojásos-cukros keverékhez a tejjel felváltva. Javaslom, hogy a lisztet és a tejet apránként adjuk hozzá, és jól keverjük össze, hogy elkerüljük a csomósodást.

4. Lépés

Hagyjuk a tésztát körülbelül 30 percig pihenni. Ez a lépés nagyon fontos, mivel ez adja meg a tészta tökéletes állagát.

5. Lépés

Közben egy serpenyőben vagy mély serpenyőben felhevítjük az olajat. Tesztelje a hőmérsékletet úgy, hogy egy pacalnyi tésztát önt az olajba. Ha azonnal felemelkedik, az olaj elég forró.

6. Lépés

Mártsunk egy fagylaltos pogácsasütővasat az olajba, hogy felmelegedjen, majd mártsuk bele a tésztába. A forró vasalótól a tészta azonnal megemelkedik, és jellegzetes formát kap.

7. Lépés

Süssük a tekercseket forró olajban aranybarnára. Fogóval könnyen megfordíthatók.

8. Lépés

A kész fagylaltos tortatekercseket konyhai papíron lecsöpögtetjük, és még melegen porcukorral meghintjük.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új