Forrás: Carola Schubbel for Adobe Stock
Recept a fagylalt torta tekercsek számára
Ez a fagylaltos tortatekercs recept olyan egyszerű és hihetetlenül finom, hogy újra és újra szívesen készítem el. A ropogós tekercsek bármelyik partin nagy sikert aratnak, és egy kis gyakorlással gyorsan elkészíthetők. A fagylaltos tortatekercseket tetszés szerint meg lehet tölteni, vagy csokoládémázzal bevonhatjuk és díszíthetjük, és fagylaltkúpként is alkalmasak.
Hozzávalók
- 2 Tojás
- 200 g cukor
- 200 g liszt
- 200 ml tej
- 1 Pinch só
- olaj a sütéshez
- Porcukor a porozáshoz
Eljárás
A fagylaltos tortatekercsek elkészítéséhez a tojásokat egy nagy tálban verjük habosra. Tapasztalatom szerint azt javaslom, hogy legalább 2-3 percig verjük a tojásokat, hogy elegendő térfogatot kapjunk.
Adjuk hozzá a cukrot és egy csipet sót, és addig verjük a keveréket, amíg könnyű és krémes nem lesz.
Szitáljuk át a lisztet, és keverjük a tojásos-cukros keverékhez a tejjel felváltva. Javaslom, hogy a lisztet és a tejet apránként adjuk hozzá, és jól keverjük össze, hogy elkerüljük a csomósodást.
Hagyjuk a tésztát körülbelül 30 percig pihenni. Ez a lépés nagyon fontos, mivel ez adja meg a tészta tökéletes állagát.
Közben egy serpenyőben vagy mély serpenyőben felhevítjük az olajat. Tesztelje a hőmérsékletet úgy, hogy egy pacalnyi tésztát önt az olajba. Ha azonnal felemelkedik, az olaj elég forró.
Mártsunk egy fagylaltos pogácsasütővasat az olajba, hogy felmelegedjen, majd mártsuk bele a tésztába. A forró vasalótól a tészta azonnal megemelkedik, és jellegzetes formát kap.
Süssük a tekercseket forró olajban aranybarnára. Fogóval könnyen megfordíthatók.
A kész fagylaltos tortatekercseket konyhai papíron lecsöpögtetjük, és még melegen porcukorral meghintjük.