HIRDETŐ

Forrás: Freepik

Régimódi sütés nélküli csokoládé Eclair torta

Ez a dekadens csokoládés Eclair-torta közönségkedvenc, a ganache-ban lévő jó minőségű étcsokoládéval, amely fokozza az általános ízt, és egy csipetnyi kifinomultságot kölcsönöz.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
9
  • 2 csomagok Instant vaníliapuding Hozzáadott
  • 3 csészék Tej Hozzáadott
  • 1 csomag Krémsajt, lágyítva Hozzáadott
  • 1 konténer Tejszínhab, felolvasztva Hozzáadott
  • 1 csomag Graham kekszet Hozzáadott
  • 12 csésze Sótlan vaj Hozzáadott
  • 1 csésze Kristálycukor Hozzáadott
  • 0.3 csésze cukrozatlan kakaópor Hozzáadott
  • 2 kanalak Tiszta vaníliakivonat Hozzáadott
  • 12 csésze Jó minőségű étcsokoládé (nem kötelező) Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

40 perc.
1. Lépés

Kezdjük az instant puding és a tej habverővel történő összedolgozását, amíg sűrűsödni nem kezd. Ez általában 2-3 percet vesz igénybe.

2. Lépés

Adjuk hozzá a lágyított krémsajtot a pudingos keverékhez. Ügyeljen arra, hogy jól keverje össze, amíg nem lesz csomómentes. Javaslom, hogy a simább keverék érdekében használjon kézi mixert.

3. Lépés

Óvatosan forgassa bele a tejszínhabot, hogy a keverék könnyű és habos maradjon.

4. Lépés

Ezután készítsünk elő egy 9x13 hüvelykes sütőformát úgy, hogy az aljára egy réteg Graham-kekszet terítünk.

5. Lépés

Öntse a krémes pudingkeverék felét a Graham-keksz rétegre, egyenletesen eloszlatva.

6. Lépés

Ismételjünk meg egy újabb réteg Graham-kekszet, majd a maradék pudingot.

7. Lépés

A tetejét egy utolsó réteg graham keksz-szel fejezzük be.

8. Lépés

A csokoládémáz elkészítéséhez keverje össze a vajat, a cukrot és a kakaót egy serpenyőben, közepes lángon. Addig főzzük, amíg a keverék lassan felforr, majd vegyük le a tűzről, és keverjük bele a vaníliakivonatot és az étcsokoládét (ha használunk). Addig keverjük tovább, amíg a csokoládé teljesen felolvad, és a mártás sima lesz.

9. Lépés

Öntse a meleg csokoládémázat a graham kekszek felső rétegére, és simítsa el egy spatulával.

10. Lépés

Fedje le a tortát, és a legjobb eredmény érdekében legalább 4 órára, de ideális esetben egy éjszakára tegye hűtőbe. A graham keksz megpuhul, így tortaszerűvé válik, és az ízek szépen összeolvadnak.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek