Forrás: Freepik
Régimódi sütés nélküli csokoládé Eclair torta
Ez a dekadens csokoládés Eclair-torta közönségkedvenc, a ganache-ban lévő jó minőségű étcsokoládéval, amely fokozza az általános ízt, és egy csipetnyi kifinomultságot kölcsönöz.
Hozzávalók
- 2 csomagok Instant vaníliapuding
- 3 csészék Tej
- 1 csomag Krémsajt, lágyítva
- 1 konténer Tejszínhab, felolvasztva
- 1 csomag Graham kekszet
- 1⁄2 csésze Sótlan vaj
- 1 csésze Kristálycukor
- 0.3 csésze cukrozatlan kakaópor
- 2 kanalak Tiszta vaníliakivonat
- 1⁄2 csésze Jó minőségű étcsokoládé (nem kötelező)
Eljárás
Kezdjük az instant puding és a tej habverővel történő összedolgozását, amíg sűrűsödni nem kezd. Ez általában 2-3 percet vesz igénybe.
Adjuk hozzá a lágyított krémsajtot a pudingos keverékhez. Ügyeljen arra, hogy jól keverje össze, amíg nem lesz csomómentes. Javaslom, hogy a simább keverék érdekében használjon kézi mixert.
Óvatosan forgassa bele a tejszínhabot, hogy a keverék könnyű és habos maradjon.
Ezután készítsünk elő egy 9x13 hüvelykes sütőformát úgy, hogy az aljára egy réteg Graham-kekszet terítünk.
Öntse a krémes pudingkeverék felét a Graham-keksz rétegre, egyenletesen eloszlatva.
Ismételjünk meg egy újabb réteg Graham-kekszet, majd a maradék pudingot.
A tetejét egy utolsó réteg graham keksz-szel fejezzük be.
A csokoládémáz elkészítéséhez keverje össze a vajat, a cukrot és a kakaót egy serpenyőben, közepes lángon. Addig főzzük, amíg a keverék lassan felforr, majd vegyük le a tűzről, és keverjük bele a vaníliakivonatot és az étcsokoládét (ha használunk). Addig keverjük tovább, amíg a csokoládé teljesen felolvad, és a mártás sima lesz.
Öntse a meleg csokoládémázat a graham kekszek felső rétegére, és simítsa el egy spatulával.
Fedje le a tortát, és a legjobb eredmény érdekében legalább 4 órára, de ideális esetben egy éjszakára tegye hűtőbe. A graham keksz megpuhul, így tortaszerűvé válik, és az ízek szépen összeolvadnak.