HIRDETŐ

Forrás: Freepik

Régimódi sütés nélküli csokoládé Eclair torta

Ez a dekadens csokoládés Eclair-torta közönségkedvenc, a ganache-ban lévő jó minőségű étcsokoládéval, amely fokozza az általános ízt, és egy csipetnyi kifinomultságot kölcsönöz.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
9
  • 2 csomagok Instant vaníliapuding Hozzáadott
  • 3 csészék Tej Hozzáadott
  • 1 csomag Krémsajt, lágyítva Hozzáadott
  • 1 konténer Tejszínhab, felolvasztva Hozzáadott
  • 1 csomag Graham kekszet Hozzáadott
  • 12 csésze Sótlan vaj Hozzáadott
  • 1 csésze Kristálycukor Hozzáadott
  • 0.3 csésze cukrozatlan kakaópor Hozzáadott
  • 2 kanalak Tiszta vaníliakivonat Hozzáadott
  • 12 csésze Jó minőségű étcsokoládé (nem kötelező) Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

40 perc.
1. Lépés

Kezdjük az instant puding és a tej habverővel történő összedolgozását, amíg sűrűsödni nem kezd. Ez általában 2-3 percet vesz igénybe.

2. Lépés

Adjuk hozzá a lágyított krémsajtot a pudingos keverékhez. Ügyeljen arra, hogy jól keverje össze, amíg nem lesz csomómentes. Javaslom, hogy a simább keverék érdekében használjon kézi mixert.

3. Lépés

Óvatosan forgassa bele a tejszínhabot, hogy a keverék könnyű és habos maradjon.

4. Lépés

Ezután készítsünk elő egy 9x13 hüvelykes sütőformát úgy, hogy az aljára egy réteg Graham-kekszet terítünk.

5. Lépés

Öntse a krémes pudingkeverék felét a Graham-keksz rétegre, egyenletesen eloszlatva.

6. Lépés

Ismételjünk meg egy újabb réteg Graham-kekszet, majd a maradék pudingot.

7. Lépés

A tetejét egy utolsó réteg graham keksz-szel fejezzük be.

8. Lépés

A csokoládémáz elkészítéséhez keverje össze a vajat, a cukrot és a kakaót egy serpenyőben, közepes lángon. Addig főzzük, amíg a keverék lassan felforr, majd vegyük le a tűzről, és keverjük bele a vaníliakivonatot és az étcsokoládét (ha használunk). Addig keverjük tovább, amíg a csokoládé teljesen felolvad, és a mártás sima lesz.

9. Lépés

Öntse a meleg csokoládémázat a graham kekszek felső rétegére, és simítsa el egy spatulával.

10. Lépés

Fedje le a tortát, és a legjobb eredmény érdekében legalább 4 órára, de ideális esetben egy éjszakára tegye hűtőbe. A graham keksz megpuhul, így tortaszerűvé válik, és az ízek szépen összeolvadnak.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új