Forrás: facebook: Dia-Wellness termékek
Remek Rácsos linzer
Egy szép üvegtálban vagy süteményestálban tálalva igazán dekoratív és csábító lesz. Jól mutat a karácsonyi asztalon vagy akár egy szülinapi bulin is. A linzer semleges ízvilágának köszönhetően bármilyen itallal remekül harmonizál, legyen az tea, kávé vagy akár egy pohár pezsgő.
Hozzávalók
- 500 g liszt
- 250 g vaj
- 250 g cukor
- 2 Minden tojás
- 1 Csomag sütőpor
- 1 Csomag vaníliás cukor
- csipet só
- 1 citrom reszelt héja
- lekvár vagy étcsokoládé a töltelékhez
Eljárás
Kezdjük azzal, hogy a lisztet, a sütőport, a cukrot, a vajat, a tojásokat, a vaníliás cukrot, a sót és a citromhéjat egy nagy tálba tesszük. Keverjük össze a hozzávalókat kézzel, hogy homogén tésztát kapjunk. Javaslom, hogy kezdjük a keverést a száraz hozzávalókkal - így könnyebb eloszlatni a sütőport és a cukrot a tésztában.
Miután jól összedolgoztuk a tésztát, osszuk el két részre. Az egyik felét tegyük félre a hűtőbe, míg a másikat nyújtsuk ki kb. 5mm vastagságúra. Személyes tapasztalatom, hogy a tészta könnyen elszakad, ha túl vékonyra nyújtom, így javasolnám, hogy ne legyen vékonyabb az ötnél.
A kinyújtott tésztából szaggassunk ki köröket, és helyezzük őket sütőpapírral bélelt tepsire. A másik tésztából is szaggassunk köröket, de ezek közepéből szaggassunk ki egy kisebb kört, így lesz \rácsos\ a linzerünk.
A körtök alsó felére kenjünk lekvárt vagy olvasztott csokoládét, majd illesszünk rá egy rácsos tésztakört. Fontos, hogy a tölteléket ne kenjük túl vastagon, mert kifolyhat sütés közben.
Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra és süssük a linzereket 12-15 percig, vagy amíg aranybarna nem lesznek. Javaslom, hogy a sütőt sütés közben ne nyitogassuk, mert a hőmérséklet ingadozása miatt a süti könnyen összeeshet.
Miután kivettük a sütőből, hagyjuk őket a tepsin hűlni. Ne próbáljuk meg őket még melegen eltávolítani, mert könnyen összetörhetnek.