HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: RGY23

Retro krumplis pogácsa

Már gyerekkoromban is anyukám gyakran készítette ezt a finomságot, és a mai napig az egyik kedvenc receptem. Valahányszor elkészítem, mindig eszembe jut, ahogy anyukám szeretettel gyúrta a tésztát, és édesen sütötte a pogácsákat. A konyha illata ennek köszönhetően mindig olyan otthonos, bensőséges hangulatot teremtett.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 1 kg burgonya, Hozzáadott
  • 70 dkg liszt, Hozzáadott
  • 20 dkg zsír, Hozzáadott
  • 2 ek.élesztő, Hozzáadott
  • 2 tk cukor, Hozzáadott
  • 2 tk só, Hozzáadott
  • 1 ek köménymag, Hozzáadott
  • 1 tojás. Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

A burgonyát meghámozzuk, majd kockákra vágjuk, és annyi sós vízben megfőzzük, amennyi ellepi. (Itt figyeljünk, hogy ne legyen túl sós a víz!)

2. Lépés

A krumplit szűrőbe öntjük, és jól lecsepegtetjük. Én ezt mindig duplán csinálom, hogy biztosan ne maradjon benne víz. A krumplit egy tálba tesszük, hozzáadjuk a zsírt, és jól összkeverjük.

3. Lépés

A tojást felverjük, és a krumplihoz adjuk. Az élesztőt a cukorral, majd a meleg vízzel elkeverjük, és a krumplira öntjük. Jól összekeverjük.

4. Lépés

A lisztet a sóval, a köménymaggal elkeverjük, majd a krumplihoz adjuk. Kézzel jól összegyúrjuk, és fél órát pihentetjük. (Ne feledjük, nagyon fontos a pihentetés!)

5. Lépés

A tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk, és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk a pogácsákat. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük őket, és előmelegített sütőben, közepes hőfokon sütjük, míg szép aranybarna nem lesz.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek