HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: RGY23

Retro krumplis pogácsa

Már gyerekkoromban is anyukám gyakran készítette ezt a finomságot, és a mai napig az egyik kedvenc receptem. Valahányszor elkészítem, mindig eszembe jut, ahogy anyukám szeretettel gyúrta a tésztát, és édesen sütötte a pogácsákat. A konyha illata ennek köszönhetően mindig olyan otthonos, bensőséges hangulatot teremtett.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 1 kg burgonya, Hozzáadott
  • 70 dkg liszt, Hozzáadott
  • 20 dkg zsír, Hozzáadott
  • 2 ek.élesztő, Hozzáadott
  • 2 tk cukor, Hozzáadott
  • 2 tk só, Hozzáadott
  • 1 ek köménymag, Hozzáadott
  • 1 tojás. Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

A burgonyát meghámozzuk, majd kockákra vágjuk, és annyi sós vízben megfőzzük, amennyi ellepi. (Itt figyeljünk, hogy ne legyen túl sós a víz!)

2. Lépés

A krumplit szűrőbe öntjük, és jól lecsepegtetjük. Én ezt mindig duplán csinálom, hogy biztosan ne maradjon benne víz. A krumplit egy tálba tesszük, hozzáadjuk a zsírt, és jól összkeverjük.

3. Lépés

A tojást felverjük, és a krumplihoz adjuk. Az élesztőt a cukorral, majd a meleg vízzel elkeverjük, és a krumplira öntjük. Jól összekeverjük.

4. Lépés

A lisztet a sóval, a köménymaggal elkeverjük, majd a krumplihoz adjuk. Kézzel jól összegyúrjuk, és fél órát pihentetjük. (Ne feledjük, nagyon fontos a pihentetés!)

5. Lépés

A tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk, és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk a pogácsákat. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük őket, és előmelegített sütőben, közepes hőfokon sütjük, míg szép aranybarna nem lesz.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új