Retro paradicsomleves
Az örök klasszikus paradicsomleves retro stílusban, amely nem csak ízletes, de gyorsan és egyszerűen elkészíthető.
Hozzávalók
- 1 kg friss paradicsom
- 1 Közepes hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 l csontleves vagy zöldség alaplé
- 6 tojás
- 1 evőkanál cukor
- só és bors ízlés szerint
- friss petrezselyem a tálaláshoz
Eljárás
A paradicsomokat mossuk meg, vágjuk négybe és távolítsuk el a magokat. A hagymát és a fokhagymát aprítsuk fel.
Egy nagy lábasban hevítsünk olívaolajat, majd adjuk hozzá a hagymát és a fokhagymát, és pároljuk, amíg üveges nem lesz.
Adjuk hozzá a paradicsomokat, a cukrot, majd sózzuk és borsozzuk. Főzzük 5-10 percig, majd adjuk hozzá az alaplevet.
Főzzük alacsony lángon 15-20 percig, vagy amíg a paradicsom teljesen megpuhul.
Amíg a leves fő, egy másik edényben főzzünk kemény tojást. Amikor kész, hűtsük le, hámozzuk meg és vágjuk fel.
Tálalás előtt mixerrel pürésítsük le a levest, majd helyezzünk a tetejére felvágott kemény tojást és szórjuk meg friss petrezselyemmel.