HIRDETŐ
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/jurDFDwWWLmnWC5cKo8K/562b7b643f190180be7668515baa58.jpg)
Forrás: g215 from Getty Images
Ribizliszörp főzés nélkül
Ezt az egészséges ribizliszörpöt egész nyáron élvezheti italaiban :)
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
10
- 1.2 kg Ribizli
- 11⁄2 kg kristálycukor
- 20 g Citromsav
HIRDETŐ
Eljárás
50 perc.
1. Lépés
A ribizlit megtisztítjuk, leválasztjuk a szárról és aprítóban finomra daráljuk.
2. Lépés
Szűrjük át és tegyük nagyobb fazékba.
3. Lépés
A ribizli levet nem főzzük, csak 80°C-ra melegítjük. Adjunk hozzá cukrot és citromsavat.
4. Lépés
Amikor a cukor feloldódik, a szirupot felmelegítjük 70°C-ra és azonnal töljük tiszta üvegekbe. Az esetleges habot összegyűjtjük. Jól zárjuk le az üvegeket. És kezdődhet a frissítő italokkal teli nyár :)