HIRDETŐ

Forrás: freepik

Rigó Jancsi

A Rigó Jancsi egy hagyományos magyar sütemény, melyet csokoládéval bevont, könnyű és levegős piskótatest, gazdag csokoládékrém és csokoládéglazúr alkot. Bonyolultnak tűnhet az elkészítése, de ha követed a lépéseket, a végeredmény minden bizonnyal lenyűgöző lesz. Ideális desszert különleges alkalmakon vagy egyszerűen csak egy vasárnapi családi ebéd után.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
12

Piskótához:

  • 6 tojásfehérje Hozzáadott
  • 1 csipet Hozzáadott
  • 200 g cukor Hozzáadott
  • 6 tojássárgája Hozzáadott
  • 1 teáskanál vanília aroma Hozzáadott
  • 100 g búzaliszt Hozzáadott
  • 30 g Holland kakaópor Hozzáadott

Csokoládémázhoz:

  • 2 evőkanál víz Hozzáadott
  • 200 g cukor Hozzáadott
  • 200 g étcsokoládé Hozzáadott

Csokoládékrémhez:

  • 6 tojás Hozzáadott
  • 600 ml tejszín Hozzáadott
  • 300 g cukor Hozzáadott
  • 3 evőkanál rum Hozzáadott
  • 150 g étcsokoládé Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

150 perc.
1. Lépés

Piskóta: Verjük kemény habbá a tojásfehérjéket egy csipet sóval, majd fokozatosan adjuk hozzá a cukrot. Amikor a cukor teljesen feloldódott, keverjük hozzá a tojássárgáját, a vanília aromát, a lisztet és a kakaóport. Öntsük a tésztát egy közepes méretű, sütőpapírral bélelt tepsibe, és süssük 180°C-on körülbelül 15-20 percig. Hagyjuk hűlni.

2. Lépés

Csokoládékrém: Verjük fel a tojásokat a tejszínnel és a cukorral, majd forraljuk fel közepes lángon, folyamatos kevergetés mellett. Adjuk hozzá a rumot és a csokoládét, majd keverjük addig, amíg a csokoládé teljesen elolvad. Hagyjuk kihűlni.

3. Lépés

Vágjuk ketté a piskótát, helyezzük a krémet a közepére, majd helyezzük vissza a másik felét.

4. Lépés

Csokoládémáz: Forraljuk fel a vizet és a cukrot, majd adjuk hozzá a csokoládét, és keverjük addig, amíg teljesen elolvad. Öntsük a mázat a sütemény tetejére, majd hagyjuk megdermedni.

5. Lépés

Szeleteljük fel a sütit, és tálaljuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új