Forrás: freepik
Rizskók recept egyszerűen
A rizskókot számos módon elkészítheted, például gyümölccsel, csokoládéval vagy dióval. Próbáld ki az általam leírt alapreceptet, és változtasd meg az ízét saját ízlésed szerint!
Hozzávalók
- 120 g Rizs
- 250 ml tej
- 50 g cukor
- 1 tasak vaníliacukor
- 2 tojás
- zsemlemorzsa
- olaj a sütéshez
Eljárás
Először főzz meg a rizst a tejben. Én általában az arányokat betartom, de érdemes kóstolni, hogy a rizs ne legyen túl kemény, de ne is túl puhára főtt. Ha tűzálló edényben főzöd a rizst, az elkészült rizst simán hagyd kihűlni benne.
Amikor a rizs már kihűlt, add hozzá a cukrot és a vaníliacukrot. Jól keverd össze őket a rizzsel.
A tojást válaszd szét. A sárgáját add a rizshez, a fehérjét pedig verd kemény habbá. A felvert habot óvatosan forgasd bele a rizsbe.
Vizes kézzel formázz kis golyókat a rizses masszából, majd forgasd bele őket a zsemlemorzsába.
Sütőben, vagy serpenyőben kis olajon süssd aranysárgára a rizskókokat. Ne feledd, a rizs már meg van főve, így csak arra kell figyelni, hogy a kók szép színét kapja meg.