HIRDETŐ

Forrás: freepik

Rizskók recept egyszerűen

A rizskókot számos módon elkészítheted, például gyümölccsel, csokoládéval vagy dióval. Próbáld ki az általam leírt alapreceptet, és változtasd meg az ízét saját ízlésed szerint!

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 120 g Rizs Hozzáadott
  • 250 ml tej Hozzáadott
  • 50 g cukor Hozzáadott
  • 1 tasak vaníliacukor Hozzáadott
  • 2 tojás Hozzáadott
  • zsemlemorzsa Hozzáadott
  • olaj a sütéshez Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

40 perc.
1. Lépés

Először főzz meg a rizst a tejben. Én általában az arányokat betartom, de érdemes kóstolni, hogy a rizs ne legyen túl kemény, de ne is túl puhára főtt. Ha tűzálló edényben főzöd a rizst, az elkészült rizst simán hagyd kihűlni benne.

2. Lépés

Amikor a rizs már kihűlt, add hozzá a cukrot és a vaníliacukrot. Jól keverd össze őket a rizzsel.

3. Lépés

A tojást válaszd szét. A sárgáját add a rizshez, a fehérjét pedig verd kemény habbá. A felvert habot óvatosan forgasd bele a rizsbe.

4. Lépés

Vizes kézzel formázz kis golyókat a rizses masszából, majd forgasd bele őket a zsemlemorzsába.

5. Lépés

Sütőben, vagy serpenyőben kis olajon süssd aranysárgára a rizskókokat. Ne feledd, a rizs már meg van főve, így csak arra kell figyelni, hogy a kók szép színét kapja meg.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új