HIRDETŐ

Rizspuding

A rizspuding vagy rizsfelfújt hagyományos magyar desszert, amely laktató, gyorsan és egyszerűen elkészíthető. Változatossá tehetjük a tálalását gyümölcsökkel vagy mártással.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 100 g Rizs Hozzáadott
  • 500 ml tej Hozzáadott
  • 2 tojás Hozzáadott
  • 70 g cukor Hozzáadott
  • 1 Csomag vaníliás cukor Hozzáadott
  • Hozzáadott
  • citromhéj Hozzáadott
  • mazsola Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

50 perc.
1. Lépés

Adjuk a rizst egy lábasba és adjunk hozzá egy csipet sót. Öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje a rizst és lassú tűzön kezdjük el főzni.

2. Lépés

Amikor a rizs magába szívta a vizet, öntsük hozzá a tejet, szórjuk meg cukorral, vaníliás cukorral. Adjunk hozzá egy csipet citromhéjat is. Főzzük addig, míg a rizs krémes állagúvá nem válik.

3. Lépés

A krémes rizshez adjuk hozzá a tojások sárgáját, majd keverjük össze.

4. Lépés

A tojások fehérjét verjük fel és óvatosan keverjük hozzá a rizskrémeshez.

5. Lépés

Végül adjuk hozzá a mazsolát is. Keverjük össze.

6. Lépés

A megkapott masszát öntsük egy előmelegített sütőbe és süssük 180 fokon 20-25 percig, amíg aranybarnává nem válik.

7. Lépés

Tálaljuk melegen vagy hidegen, a tetejét szórjuk meg porcukorral.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új