Rizspuding
A rizspuding vagy rizsfelfújt hagyományos magyar desszert, amely laktató, gyorsan és egyszerűen elkészíthető. Változatossá tehetjük a tálalását gyümölcsökkel vagy mártással.
Hozzávalók
- 100 g Rizs
- 500 ml tej
- 2 tojás
- 70 g cukor
- 1 Csomag vaníliás cukor
- só
- citromhéj
- mazsola
Eljárás
Adjuk a rizst egy lábasba és adjunk hozzá egy csipet sót. Öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje a rizst és lassú tűzön kezdjük el főzni.
Amikor a rizs magába szívta a vizet, öntsük hozzá a tejet, szórjuk meg cukorral, vaníliás cukorral. Adjunk hozzá egy csipet citromhéjat is. Főzzük addig, míg a rizs krémes állagúvá nem válik.
A krémes rizshez adjuk hozzá a tojások sárgáját, majd keverjük össze.
A tojások fehérjét verjük fel és óvatosan keverjük hozzá a rizskrémeshez.
Végül adjuk hozzá a mazsolát is. Keverjük össze.
A megkapott masszát öntsük egy előmelegített sütőbe és süssük 180 fokon 20-25 percig, amíg aranybarnává nem válik.
Tálaljuk melegen vagy hidegen, a tetejét szórjuk meg porcukorral.