Forrás: Karen Corbo von Pixabay
Rocky Roads - recept 20 perc alatt kész, sütés nélkül
A Rocky Road az egyik kedvenc édességem, amit szívesen készítek újra és újra. A gazdag csokoládé ropogós keksszel és édes mályvacukorral kombinálva olyan egyedi ízkombinációt alkot, amely felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt örömet okoz.
Hozzávalók
- 400 g keserédes csokoládé
- 150 g vaj
- 3 Evőkanál Bármilyen szirupból
- 200 g vajas keksz
- 100 g Mini mályvacukor
Eljárás
Egy téglalap alakú tepsit (kb. 23 x 33 cm) béleljünk ki sütőpapírral. Fontos, hogy a papír lógjon ki a széleken.
Tegye a csokoládét, a vajat és a szirupot egy nagy hőálló tálba. Helyezzük a tálat egy serpenyő forró víz fölé (a tál nem érhet a vízhez), és keverjük meg a keveréket, hogy a hozzávalók megolvadjanak. A csokoládékeveréket a mikrohullámú sütőben is felmelegíthetjük, de alacsony fokozaton, hogy a csokoládé ne égjen meg.
A kekszet tegye egy műanyag zacskóba, és sodrófával törje nagy darabokra.
Amikor a csokoládékeverék sima, vegyük le a tűzről, és hagyjuk kissé kihűlni. Ezután adjuk hozzá az összetört kekszet és a mályvacukrot, és keverjük jól össze. Öntsük a keveréket az előkészített formába, és egyenletesen oszlassuk el. Tegyük a keveréket legalább 2 órára vagy egy éjszakára a hűtőszekrénybe, hogy megfelelően megdermedjen. Ezután egy éles késsel vágja fel a Rocky Roadot darabokra. Véleményem szerint a négyzet alakú darabok a legjobbak, de bármilyen formában tálalhatja.