Forrás: canva
Ropogós csalamádé télire
A Ropogós csalamádé télire egy tradicionális, meghitt és melengető fogás, mely a téli hónapokban is képes megtartani és hozzánk varázsolni a kerti zöldségek frissességét és ízét.
Hozzávalók
- 5 ks nagyobb zöld paprika
- 5 ks nagyobb csemege uborka
- 5 ks nagyobb paradicsom
- 2 ks közepes káposzta
- 2 ks nagyobb fehér hagyma
- 10 ks répa
- 5 ks kukorica (cukor)
- 5 Fej fokhagyma
- 1 l tíz százalékos ecet
- 1 bögre cukor
- 1 bögre só
- 10 szem feketebors
- 8 ks babérlevél
Eljárás
Mossuk meg az uborkát, a paprikát, a paradicsomot, a hagymát és a zöldségeket.
A zöldségeket daraboljuk össze apróra, az uborkát, paradicsomot, és a hagymát közepes darabokra, a káposztát pedig vágjuk vékony csíkokra.
Tegyük egy nagy tálba a zöldségeket, és adjuk hozzá a sót, cukrot, a durvára tört borsot és a babérleveleket.
Az egészet locsoljuk meg az ecettel, majd keverjük jól össze, hogy a zöldségek minden része találkozzon az ecetes pácban.
Tegyük félre a tálban levő zöldségeket 2-3 órára, hogy az összes íz jól összeérjen.
Ezután töltsük steril üvegekbe a zöldségeket.
Az üvegeket zárjuk le, és hagyjuk hűlni.
Szobahőmérsékleten, sötét helyen tároljuk a csalamádét.