HIRDETŐ

Forrás: canva

Ropogós csalamádé télire

A Ropogós csalamádé télire egy tradicionális, meghitt és melengető fogás, mely a téli hónapokban is képes megtartani és hozzánk varázsolni a kerti zöldségek frissességét és ízét.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
1
  • 5 ks nagyobb zöld paprika Hozzáadott
  • 5 ks nagyobb csemege uborka Hozzáadott
  • 5 ks nagyobb paradicsom Hozzáadott
  • 2 ks közepes káposzta Hozzáadott
  • 2 ks nagyobb fehér hagyma Hozzáadott
  • 10 ks répa Hozzáadott
  • 5 ks kukorica (cukor) Hozzáadott
  • 5 Fej fokhagyma Hozzáadott
  • 1 l tíz százalékos ecet Hozzáadott
  • 1 bögre cukor Hozzáadott
  • 1 bögre Hozzáadott
  • 10 szem feketebors Hozzáadott
  • 8 ks babérlevél Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

240 perc.
1. Lépés

Mossuk meg az uborkát, a paprikát, a paradicsomot, a hagymát és a zöldségeket.

2. Lépés

A zöldségeket daraboljuk össze apróra, az uborkát, paradicsomot, és a hagymát közepes darabokra, a káposztát pedig vágjuk vékony csíkokra.

3. Lépés

Tegyük egy nagy tálba a zöldségeket, és adjuk hozzá a sót, cukrot, a durvára tört borsot és a babérleveleket.

4. Lépés

Az egészet locsoljuk meg az ecettel, majd keverjük jól össze, hogy a zöldségek minden része találkozzon az ecetes pácban.

5. Lépés

Tegyük félre a tálban levő zöldségeket 2-3 órára, hogy az összes íz jól összeérjen.

6. Lépés

Ezután töltsük steril üvegekbe a zöldségeket.

7. Lépés

Az üvegeket zárjuk le, és hagyjuk hűlni.

8. Lépés

Szobahőmérsékleten, sötét helyen tároljuk a csalamádét.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új