Forrás: Pixabay: Ibimport
Ropogós csirke és spárga tésztás pite
Ez a pikáns csirke és spárga pite egy olyan recept, amely közel áll a szívemhez. Az aranyszínű kéreg, a krémes mártás, a zsenge csirke és a tápláló spárga együttesen egy ízletes, megnyugtató ételt alkotnak.
Hozzávalók
- 1 evőkanál olaj
- 500 g Csont nélküli csirke, darabokra vágva
- 1 hagyma, apróra vágva
- 2 szegfűszeg fokhagyma, apróra vágva
- 300 g Spárga, apróra vágva
- 1 csésze Csirkeleves
- 1 csésze Tejszín
- só és bors ízlés szerint
- 2 lapok leveles tészta
- 1 Felvert tojás (a tojásos mosáshoz)
Eljárás
Egy nagy serpenyőben közepes lángon hevítse fel az olajat. Adjuk hozzá a csirkedarabokat, és pirítsuk őket, amíg megbarnulnak. Javaslom, hogy csont nélküli, bőr nélküli csirkemellet használjunk, mert így sokkal puhább és soványabb lesz az eredmény.
Adja hozzá az apróra vágott hagymát és fokhagymát a serpenyőbe, és főzze addig, amíg a hagyma áttetszővé válik, a fokhagyma pedig illatos lesz, általában körülbelül 2 percig tart. Ne hagyja, hogy a fokhagyma megégjen, mert kesernyés ízt adhat az ételnek.
Adjuk hozzá az apróra vágott spárgát. Párolja a spárgát, amíg éppen csak megpuhul, körülbelül 3 percig. Ne feledje, hogy mi magunk is szeretnénk, ha a spárga ropogós lenne, ezért kerülje a túlfőzést.
Öntse hozzá a csirkelevest és a tejszínt, és jól keverje össze. Párolja a keveréket 15 percig. Ízlés szerint sóval és borssal fűszerezzük. A húsleves és a tejszín hozzáadásával krémes, pikáns mártás jön létre, amely csodálatosan jól párosul a tésztakéreggel.
Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra. Tekerjünk ki egy lap leveles tésztát úgy, hogy egy 9 hüvelykes piteforma aljához illeszkedjen. Öntsük bele a csirke- és spárgakeveréket.
A tetejére tegyük a másik leveles tésztalapot, és a széleket szorítsuk össze, hogy lezárjuk. Vágjunk néhány apró nyílást a pite tetejére, hogy a gőz távozni tudjon. Én mindig dekoratív mintát készítek a résekkel, hogy a pite vonzóbbnak tűnjön.
Kenje meg a felvert tojással a pite tetejét. A tojásos lemosástól a pite gyönyörű aranybarna kérget kap.
Süssük 25-30 percig az előmelegített sütőben, amíg a kéreg aranybarna nem lesz. Forrón tálalás előtt hagyjuk pihenni néhány percig.