HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: Ibimport

Ropogós csirke és spárga tésztás pite

Ez a pikáns csirke és spárga pite egy olyan recept, amely közel áll a szívemhez. Az aranyszínű kéreg, a krémes mártás, a zsenge csirke és a tápláló spárga együttesen egy ízletes, megnyugtató ételt alkotnak.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 1 evőkanál olaj Hozzáadott
  • 500 g Csont nélküli csirke, darabokra vágva Hozzáadott
  • 1 hagyma, apróra vágva Hozzáadott
  • 2 szegfűszeg fokhagyma, apróra vágva Hozzáadott
  • 300 g Spárga, apróra vágva Hozzáadott
  • 1 csésze Csirkeleves Hozzáadott
  • 1 csésze Tejszín Hozzáadott
  • só és bors ízlés szerint Hozzáadott
  • 2 lapok leveles tészta Hozzáadott
  • 1 Felvert tojás (a tojásos mosáshoz) Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

Egy nagy serpenyőben közepes lángon hevítse fel az olajat. Adjuk hozzá a csirkedarabokat, és pirítsuk őket, amíg megbarnulnak. Javaslom, hogy csont nélküli, bőr nélküli csirkemellet használjunk, mert így sokkal puhább és soványabb lesz az eredmény.

2. Lépés

Adja hozzá az apróra vágott hagymát és fokhagymát a serpenyőbe, és főzze addig, amíg a hagyma áttetszővé válik, a fokhagyma pedig illatos lesz, általában körülbelül 2 percig tart. Ne hagyja, hogy a fokhagyma megégjen, mert kesernyés ízt adhat az ételnek.

3. Lépés

Adjuk hozzá az apróra vágott spárgát. Párolja a spárgát, amíg éppen csak megpuhul, körülbelül 3 percig. Ne feledje, hogy mi magunk is szeretnénk, ha a spárga ropogós lenne, ezért kerülje a túlfőzést.

4. Lépés

Öntse hozzá a csirkelevest és a tejszínt, és jól keverje össze. Párolja a keveréket 15 percig. Ízlés szerint sóval és borssal fűszerezzük. A húsleves és a tejszín hozzáadásával krémes, pikáns mártás jön létre, amely csodálatosan jól párosul a tésztakéreggel.

5. Lépés

Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra. Tekerjünk ki egy lap leveles tésztát úgy, hogy egy 9 hüvelykes piteforma aljához illeszkedjen. Öntsük bele a csirke- és spárgakeveréket.

6. Lépés

A tetejére tegyük a másik leveles tésztalapot, és a széleket szorítsuk össze, hogy lezárjuk. Vágjunk néhány apró nyílást a pite tetejére, hogy a gőz távozni tudjon. Én mindig dekoratív mintát készítek a résekkel, hogy a pite vonzóbbnak tűnjön.

7. Lépés

Kenje meg a felvert tojással a pite tetejét. A tojásos lemosástól a pite gyönyörű aranybarna kérget kap.

8. Lépés

Süssük 25-30 percig az előmelegített sütőben, amíg a kéreg aranybarna nem lesz. Forrón tálalás előtt hagyjuk pihenni néhány percig.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új