HIRDETŐ

Forrás: Canva

Ropogós házi kenyér

A puha és illatos kenyér a friss sütés élményét nyújtja, és tökéletes kísérője egy jó reggelinek vagy uzsonnának.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
1
  • 500 g liszt Hozzáadott
  • 10 g élesztő Hozzáadott
  • 1 evőkanál Hozzáadott
  • 1 evőkanál cukor Hozzáadott
  • 400 ml langyos víz Hozzáadott
  • Liszt a gyúrás és az asztal számára Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

180 perc.
1. Lépés

Egy nagy tálban keverjük össze a lisztet, a sót és a cukrot.

2. Lépés

Az élesztőt morzsoljuk apró darabokra, majd adjuk hozzá a langyos vízhez, és keverjük el, amíg feloldódik.

3. Lépés

Öntsük a folyékony élesztőt a lisztkeverékhez, majd kezdjük el gyúrni, amíg egy sima tésztát nem kapunk.

4. Lépés

Tegyük a tésztát a tálba, takarjuk le egy tiszta konyharuhával, és hagyjuk pihenni meleg helyen kb. 2 órán át, amíg a tészta megkétszereződik.

5. Lépés

Melegítsük elő a sütőt 220 fokra.

6. Lépés

Lisztezett asztalon gyúrjuk át a tésztát, majd formázzunk belőle egy kerek kenyeret.

7. Lépés

Helyezzük a kenyeret egy sütőpapírral borított tepsibe.

8. Lépés

Tegyük a kenyeret sütbe, és süssük 30-40 percig, amíg aranybarnár sül, hagyjuk kihűni, majd szeleteljük fel és táljuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új