Forrás: Canva
Ropogós házi kenyér
A puha és illatos kenyér a friss sütés élményét nyújtja, és tökéletes kísérője egy jó reggelinek vagy uzsonnának.
Hozzávalók
- 500 g liszt
- 10 g élesztő
- 1 evőkanál só
- 1 evőkanál cukor
- 400 ml langyos víz
- Liszt a gyúrás és az asztal számára
Eljárás
Egy nagy tálban keverjük össze a lisztet, a sót és a cukrot.
Az élesztőt morzsoljuk apró darabokra, majd adjuk hozzá a langyos vízhez, és keverjük el, amíg feloldódik.
Öntsük a folyékony élesztőt a lisztkeverékhez, majd kezdjük el gyúrni, amíg egy sima tésztát nem kapunk.
Tegyük a tésztát a tálba, takarjuk le egy tiszta konyharuhával, és hagyjuk pihenni meleg helyen kb. 2 órán át, amíg a tészta megkétszereződik.
Melegítsük elő a sütőt 220 fokra.
Lisztezett asztalon gyúrjuk át a tésztát, majd formázzunk belőle egy kerek kenyeret.
Helyezzük a kenyeret egy sütőpapírral borított tepsibe.
Tegyük a kenyeret sütbe, és süssük 30-40 percig, amíg aranybarnár sül, hagyjuk kihűni, majd szeleteljük fel és táljuk.