HIRDETŐ

Forrás: Canva

Ropogós házi kenyér

A puha és illatos kenyér a friss sütés élményét nyújtja, és tökéletes kísérője egy jó reggelinek vagy uzsonnának.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
1
  • 500 g liszt Hozzáadott
  • 10 g élesztő Hozzáadott
  • 1 evőkanál Hozzáadott
  • 1 evőkanál cukor Hozzáadott
  • 400 ml langyos víz Hozzáadott
  • Liszt a gyúrás és az asztal számára Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

180 perc.
1. Lépés

Egy nagy tálban keverjük össze a lisztet, a sót és a cukrot.

2. Lépés

Az élesztőt morzsoljuk apró darabokra, majd adjuk hozzá a langyos vízhez, és keverjük el, amíg feloldódik.

3. Lépés

Öntsük a folyékony élesztőt a lisztkeverékhez, majd kezdjük el gyúrni, amíg egy sima tésztát nem kapunk.

4. Lépés

Tegyük a tésztát a tálba, takarjuk le egy tiszta konyharuhával, és hagyjuk pihenni meleg helyen kb. 2 órán át, amíg a tészta megkétszereződik.

5. Lépés

Melegítsük elő a sütőt 220 fokra.

6. Lépés

Lisztezett asztalon gyúrjuk át a tésztát, majd formázzunk belőle egy kerek kenyeret.

7. Lépés

Helyezzük a kenyeret egy sütőpapírral borított tepsibe.

8. Lépés

Tegyük a kenyeret sütbe, és süssük 30-40 percig, amíg aranybarnár sül, hagyjuk kihűni, majd szeleteljük fel és táljuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Túró

281 receptek

Olcsó ételek

500 receptek

Ebéd

2585 receptek

Sütemények

829 receptek

Tészta

352 receptek

Mascarpone

140 receptek

Húsételek

1230 receptek

Szilva

94 receptek