:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/-LE8ra3N_T0PykoZNYk4/0c9f85f3809d522a6272bc7d25bd56.png)
Forrás: Pixabay : RitaE
Ropogós kacsacomb vörösboros mártással
El sem tudok képzelni hangulatosabb vasárnap délutánt, mint egy jó olvasmányt a konyhában, a párolt kacsacomb illata mellett. Ezt a receptet különösen élveztem - a combok hihetetlenül puhák és a bőr ropogós lett. A finom vörösboros mártással együtt igazi csemege. Nem megfeledkezve az alma enyhe édességéről, amely tökéletes egyensúlyt teremt a combok ízéhez.
Hozzávalók
- 4 Kacsacombok
- só és bors
- 2 Csokor friss rozmaring
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 vágja hagyma
- 2 középső dögevő
- 2 alma
- 500 ml vörösbor
- 500 ml Baromfiállomány
- 2 evőkanál méz
- 2 evőkanál olívaolaj
Eljárás
Melegítse elő a sütőt 160 fokra. Első lépésként és tapasztalatból származó tippként: távolítsa el a kacsacombokról a felesleges bőrt és zsírt. Ez biztosítja a későbbiekben a tökéletesen ropogós bőrt. Sózzuk és borsozzuk bőségesen a combokat.
Melegítsük fel az olívaolajat egy sütőedényben. Tegye bele a kacsacombokat, és süsse őket, amíg szépen meg nem barnulnak. Ez a Maillard-reakció intenzív ízt biztosít, és soha nem szabad kihagyni.
Most vegye ki a kacsacombokat, és tegye félre. Ugyanabban a sütőedényben pirítsa meg a sárgarépát és a hagymát, amíg színt nem kap. Adjuk hozzá a fokhagymagerezdeket és a rozmaringot, és röviden pirítsuk meg.
Most tegye vissza a kacsacombot a zöldségekkel együtt a sütőedénybe. Adja hozzá az almát, öntse fel vörösborral, és főzze a sütőben kb. 1,5 órán át. Tálalja forrón, köretekkel együtt a lakomához.