HIRDETŐ

Forrás: Pixabay : RitaE

Ropogós kacsacomb vörösboros mártással

El sem tudok képzelni hangulatosabb vasárnap délutánt, mint egy jó olvasmányt a konyhában, a párolt kacsacomb illata mellett. Ezt a receptet különösen élveztem - a combok hihetetlenül puhák és a bőr ropogós lett. A finom vörösboros mártással együtt igazi csemege. Nem megfeledkezve az alma enyhe édességéről, amely tökéletes egyensúlyt teremt a combok ízéhez.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 4 Kacsacombok Hozzáadott
  • só és bors Hozzáadott
  • 2 Csokor friss rozmaring Hozzáadott
  • 4 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 2 vágja hagyma Hozzáadott
  • 2 középső dögevő Hozzáadott
  • 2 alma Hozzáadott
  • 500 ml vörösbor Hozzáadott
  • 500 ml Baromfiállomány Hozzáadott
  • 2 evőkanál méz Hozzáadott
  • 2 evőkanál olívaolaj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

Melegítse elő a sütőt 160 fokra. Első lépésként és tapasztalatból származó tippként: távolítsa el a kacsacombokról a felesleges bőrt és zsírt. Ez biztosítja a későbbiekben a tökéletesen ropogós bőrt. Sózzuk és borsozzuk bőségesen a combokat.

2. Lépés

Melegítsük fel az olívaolajat egy sütőedényben. Tegye bele a kacsacombokat, és süsse őket, amíg szépen meg nem barnulnak. Ez a Maillard-reakció intenzív ízt biztosít, és soha nem szabad kihagyni.

3. Lépés

Most vegye ki a kacsacombokat, és tegye félre. Ugyanabban a sütőedényben pirítsa meg a sárgarépát és a hagymát, amíg színt nem kap. Adjuk hozzá a fokhagymagerezdeket és a rozmaringot, és röviden pirítsuk meg.

4. Lépés

Most tegye vissza a kacsacombot a zöldségekkel együtt a sütőedénybe. Adja hozzá az almát, öntse fel vörösborral, és főzze a sütőben kb. 1,5 órán át. Tálalja forrón, köretekkel együtt a lakomához.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek