Forrás: Pixabay: LAWJR
Ropogós sült fánk chips
Ezek a Donut Chipsek a klasszikus fánk édességének kellemes keveréke, a chipsek addiktív ropogós ízével párosulva.
Hozzávalók
- 6 áporodott fánkok
- 1 csésze Cukor
- 1 evőkanál Fahéj
- Sütőspray (a zsírozáshoz)
- Porcukor a porcukorhoz (nem kötelező)
Eljárás
Először is, szerezd be a szikkadt fánkot. Most, hogy miért áporodott, azon tűnődhetsz. Tapasztalatom szerint az állott fánkok általában jobban bírják a szeletelést és a sütést, és ropogósabb chipset eredményeznek. Vágj minden fánkot vékony szeletekre, a lehető legegyenletesebben.
Egy tálban keverjük össze a cukrot és a fahéjat. Ha ebbe a keverékbe mártjuk a fánkokat, fantasztikus édes-fűszeres bevonatot kapnak. Lényeges, hogy minden szeletet mindkét oldalát bőségesen bevonjuk. Ez a lépés nagyban befolyásolja a végső ízt, higgye el!
Ezután melegítse elő a sütőt 175 °C-ra. Közben rendezzük el a fánkszeleteket egy sütőspray-vel bőségesen befújt tepsire. Ez nemcsak azt akadályozza meg, hogy a szeletek összeragadjanak, hanem szép aranybarna színt is ad a sütésnek.
Ha a sütő kellően felmelegedett, tegye be a tálcát, és süsse körülbelül 10-12 percig. Most jön az én kis titkom - a sütés felénél fordítsd meg a szeleteket. Ez biztosítja, hogy a chipsek egyenletesen átsüljenek és tökéletesen ropogósak legyenek.
Ha kész, vegye ki a tálcát, és hagyja a chipset néhány percig hűlni. A plusz édesség érdekében porcukorral is meghinthetjük őket.
Végül, a finom Donut Chips készen áll a tálalásra és a kóstolásra! Remélem, önök is ugyanúgy élvezik ezt az egyedi és finom receptet, mint én.