Forrás: Pixabay
Ropogós sült ragacsos kínai csirkeszárnyak
Ezek az édes és sós kínai csirkeszárnyak ellenállhatatlanul finom, a kínai konyha ízeivel gazdagítva. Kívül ropogósak, belül mégis szaftosak. Tökéletes étkezés kísérőjeként vagy önálló snackként, ezek a szárnyak nem fognak csalódást okozni!
Hozzávalók
- 3 lbs csirkeszárnyak
- 1⁄4 csésze szójaszósz
- 1⁄4 csésze Száraz sherry vagy kínai rizsbor (nem kötelező)
- 1⁄4 csésze barna cukor
- 2 EL Hoisin szósz
- 2 EL Apróra vágott fokhagyma
- 2 EL Apróra vágott gyömbér
- 1 evőkanál szezámolaj
- 2 EL kukoricakeményítő
- Szezámmag a díszítéshez
- Apróra vágott zöldhagyma a díszítéshez
Eljárás
A csirkeszárnyakat alaposan tisztítsa meg, és törölje szárazra.
Egy nagy tálban keverje össze a szójaszószt, a száraz sherryt vagy kínai rizsbort, a barna cukrot, a hoisin szószt, a darált fokhagymát, a darált gyömbért és a szezámolajat. Keverjük jól össze, amíg a cukor feloldódik.
Adja a csirkeszárnyakat a mártásba, és addig forgassa, amíg a szárnyak teljesen bevonódnak. Fedje le a tálat, és pácolja legalább egy órán át a hűtőszekrényben.
Melegítsük elő a sütőt 200 °C-ra (400 °F), és béleljünk ki egy tepsit alufóliával.
Rendezze a szárnyakat a sütőlapra, és süsse 20-25 percig, vagy amíg átsülnek és ropogósra sülnek.
Amíg a szárnyak a sütőben vannak, fogjuk a maradék pácot, öntsük egy lábasba, és forraljuk fel.
Oldjuk fel a kukoricakeményítőt egy kis vízben, és adjuk a lábasba. Folyamatosan keverjük, amíg a szósz be nem sűrűsödik.
Ha a szárnyak megsültek, vegye ki őket a sütőből, és kenje meg őket bőségesen a besűrűsödött mártással.
Szezámmaggal és apróra vágott zöldhagymával díszítjük, majd tálaljuk.