HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

Ropogós sült ragacsos kínai csirkeszárnyak

Ezek az édes és sós kínai csirkeszárnyak ellenállhatatlanul finom, a kínai konyha ízeivel gazdagítva. Kívül ropogósak, belül mégis szaftosak. Tökéletes étkezés kísérőjeként vagy önálló snackként, ezek a szárnyak nem fognak csalódást okozni!

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 3 lbs csirkeszárnyak Hozzáadott
  • 14 csésze szójaszósz Hozzáadott
  • 14 csésze Száraz sherry vagy kínai rizsbor (nem kötelező) Hozzáadott
  • 14 csésze barna cukor Hozzáadott
  • 2 EL Hoisin szósz Hozzáadott
  • 2 EL Apróra vágott fokhagyma Hozzáadott
  • 2 EL Apróra vágott gyömbér Hozzáadott
  • 1 evőkanál szezámolaj Hozzáadott
  • 2 EL kukoricakeményítő Hozzáadott
  • Szezámmag a díszítéshez Hozzáadott
  • Apróra vágott zöldhagyma a díszítéshez Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

100 perc.
1. Lépés

A csirkeszárnyakat alaposan tisztítsa meg, és törölje szárazra.

2. Lépés

Egy nagy tálban keverje össze a szójaszószt, a száraz sherryt vagy kínai rizsbort, a barna cukrot, a hoisin szószt, a darált fokhagymát, a darált gyömbért és a szezámolajat. Keverjük jól össze, amíg a cukor feloldódik.

3. Lépés

Adja a csirkeszárnyakat a mártásba, és addig forgassa, amíg a szárnyak teljesen bevonódnak. Fedje le a tálat, és pácolja legalább egy órán át a hűtőszekrényben.

4. Lépés

Melegítsük elő a sütőt 200 °C-ra (400 °F), és béleljünk ki egy tepsit alufóliával.

5. Lépés

Rendezze a szárnyakat a sütőlapra, és süsse 20-25 percig, vagy amíg átsülnek és ropogósra sülnek.

6. Lépés

Amíg a szárnyak a sütőben vannak, fogjuk a maradék pácot, öntsük egy lábasba, és forraljuk fel.

7. Lépés

Oldjuk fel a kukoricakeményítőt egy kis vízben, és adjuk a lábasba. Folyamatosan keverjük, amíg a szósz be nem sűrűsödik.

8. Lépés

Ha a szárnyak megsültek, vegye ki őket a sütőből, és kenje meg őket bőségesen a besűrűsödött mártással.

9. Lépés

Szezámmaggal és apróra vágott zöldhagymával díszítjük, majd tálaljuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új