HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: viarami

Ropogós sütőben sült burgonya szeletek

Ez a recept egyszerűen elkészíthető, és csodálatos kiegészítője lehet a főzési repertoárjának!

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 4 Nagy burgonya Hozzáadott
  • 2 EL olívaolaj Hozzáadott
  • 1 teáskanál fokhagymapor Hozzáadott
  • 1 teáskanál Paprika Hozzáadott
  • só ízlés szerint Hozzáadott
  • frissen őrölt fekete bors ízlés szerint Hozzáadott
  • Friss petrezselyem, apróra vágva (a díszítéshez) Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

40 perc.
1. Lépés

Melegítse elő a sütőt 200 °C-ra. Ez a magas hőfok elengedhetetlen ahhoz, hogy a burgonyaszeletek külső felülete ropogós legyen.

2. Lépés

Alaposan öblítse le a burgonyát, és törölje szárazra. Ha rajta hagyjuk a héját, az csodálatos textúrát ad, ráadásul tele van tápanyagokkal is.

3. Lépés

Minden burgonyát hosszában félbevágunk, majd mindkét felét négy szeletre vágjuk. Próbálja meg a lehető legegyenletesebben tartani őket az egyenletes sütés érdekében.

4. Lépés

Helyezze a burgonyaszeleteket egy tepsibe. Locsoljuk meg őket olívaolajjal, hogy minden egyes darabot jól bevonjon. Ez nemcsak azt akadályozza meg, hogy a laphoz tapadjanak, hanem segít abban is, hogy az ékek ropogósak legyenek.

5. Lépés

Szórja meg a burgonyaszeleteket fokhagymaporral, paprikával, sóval és frissen őrölt fekete borssal. Forgassa meg őket, hogy egyenletesen fűszerezze őket. Ezek az ízek élvezetes rúgást adnak, de nyugodtan keverje össze kedvenc fűszereit!

6. Lépés

Rendezze el a burgonyaszeleteket a héjával lefelé. Ez az egyszerű trükk lehetővé teszi, hogy a vastagabb héj extra ropogós legyen.

7. Lépés

Süssük körülbelül 30 percig, vagy amíg a burgonya aranybarna és ropogós lesz. Félidőben egy pillanatra fordítsa meg a szeleteket, hogy egyenletesen barnuljanak.

8. Lépés

Vegye ki a sütőből, és tálalás előtt hagyja kissé kihűlni. Ez a lépés lehetővé teszi, hogy az ékek kissé megszilárduljanak, és így még ropogósabbá váljanak.

9. Lépés

Tálalás előtt apróra vágott friss petrezselyemmel díszítjük, hogy a burgonya fűszerességéhez frissítő fóliát adjunk. Élvezze ezeket a ropogós sült burgonyaszeleteket laktató köretként vagy rágcsálnivalóként!

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új