HIRDETŐ

Forrás: Oksana Ermak for iStockPhotos

Ropogós tönkölybúza keksz

Minden pék, legyen az profi vagy amatőr, tudja, hogy a kísérletezés a kulcs. Az én konyhámban azt a kihívást tűztem ki magam elé, hogy tönkölybúzából édes kekszet készítsek. Kísérletem eredménye ez a finom ropogós tönkölybúza keksz lett, amely minden alkalomra remekül illik.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
20
  • 200 g tönkölybúzaliszt Hozzáadott
  • 100 g cukor Hozzáadott
  • 1 tojás Hozzáadott
  • 100 g lágyított vaj Hozzáadott
  • 1 Teáskanál szódabikarbóna Hozzáadott
  • Egy kezeletlen bio citrom héja Hozzáadott
  • 1 Pinch Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

A tönkölybélből készült keksz receptjéhez először melegítse elő a sütőt 180 fokra. A kezdők gyakran elkövetik azt a hibát, hogy kihagyják ezt a lépést, pedig a megfelelő előmelegítés elengedhetetlen a tökéletes sütési eredményhez.

2. Lépés

Vegyünk egy nagy tálat, és adjuk hozzá a tönkölylisztet, a cukrot, a sütőport és a sót. Mindig a száraz hozzávalókat kell először összekeverni. Ezután adjuk hozzá a megpuhított vajat és a tojást.

3. Lépés

Keverje össze a hozzávalókat először kanállal, majd a kezével, hogy sima tésztát kapjon. Tipp: Tegyük a tésztát kb. 30 percre a hűtőbe, hogy később könnyebb legyen vele dolgozni.

4. Lépés

Ha a tészta kihűlt, formázzon diónyi golyókat, és helyezze őket sütőpapírral bélelt tepsibe. Tapasztalt pékként egy pohár aljával ellapítom a golyókat, hogy szép egyenletes kekszeket kapjak.

5. Lépés

Süssük a tönkölybúzakekszet előmelegített sütőben kb. 12-15 perc alatt aranybarnára. A süteményeket hagyjuk teljesen kihűlni egy rácson, mielőtt elfogyasztjuk őket. Észre fogja venni, hogy kihűlés közben kissé keményebbek lesznek.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek