Forrás: Pixabay
Ropogósra sült korall pisztráng filé
A korallpisztráng, egy zamatos, zsenge, enyhe ízű hal, amely csodálatosan párosul gyógynövényekkel, fűszerekkel és aromákkal. Az így kapott étel tökéletes egyensúlyt teremt a pikáns és a fanyar, a finom és a merész között. Ez a recept biztosan átváltoztatja Önt a házi konyha tenger gyümölcseinek rajongójává!
Hozzávalók
- 4 Nagy korallpisztráng filé
- olívaolaj
- Só és fekete bors a fűszerezéshez
- 2 szegfűszeg fokhagyma, apróra vágva
- 1 Citrom, meghámozva és levet eresztve
- 2 evőkanál friss petrezselyem, finomra vágva
- 1 evőkanál Friss kakukkfű, apróra vágva
Eljárás
Először is, itt az ideje, hogy előszezonizálja a korallpisztráng filét. Vegyünk minden filét, és fűszerezzük bőségesen sóval és borssal. Ez a lépés elengedhetetlen ahhoz, hogy a filék ízletesek legyenek. Hagyja őket pihenni körülbelül 10 percig.
Helyezzen egy tapadásmentes serpenyőt közepes lángon. A tapasztalat azt mutatja, hogy a tapadásmentes serpenyő tökéletes, egyenletes sütést biztosít, ezért nagyon ajánlom, hogy ilyet használjon. Amint felforrósodott, adjuk hozzá az olívaolajat.
Óvatosan helyezze a pisztrángfiléket bőrrel lefelé a forró olajba. Ne feledje, hogy a serpenyő ne legyen túlzsúfolt, és ha szükséges, a filéket több részletben süsse ki. Süsse őket körülbelül 5-7 percig, amíg a bőrük aranybarna és ropogós lesz.
Fordítsa meg a filéket, és tegye a serpenyőbe az apróra vágott fokhagymát. Főzzük még 3-5 percig, vagy amíg a filék alaposan átsülnek. A fokhagyma csodálatos aromát és ízt ad a halnak.
Vegye le a tűzről. Csepegtesse a citromlevet a filékre, és szórja rá a citromhéjat, a petrezselymet és a kakukkfüvet. Ez a filéknek egy fanyar és egy fűszeres jegyet kölcsönöz, ami az ételt teljesen ínycsiklandóvá teszi.
Még forrón tálalja azonnal, hogy élvezhesse a bőr ropogását és a zamatos, zsenge halhúst.