HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: platinumproperties1

Ropogósra sült padlizsán töltött Tacos

A mexikói fűszerekkel átitatott padlizsán a vegetáriánus tacókban tökéletesen helyettesíti a húst. Az egész folyamat nem bonyolult, az eredmény pedig ízletesen kielégítő.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 2 Közepes méretű padlizsánok Hozzáadott
  • 1 csésze Kockára vágott paradicsom Hozzáadott
  • 1 Finomra vágott hagyma Hozzáadott
  • 1 apróra vágott zöldpaprika Hozzáadott
  • 2 szegfűszeg fokhagyma, apróra vágva Hozzáadott
  • 1 teáskanál lime juice Hozzáadott
  • 1 teáskanál kömény Hozzáadott
  • 1 teáskanál Paprika Hozzáadott
  • 1 teáskanál chilipor Hozzáadott
  • só és bors ízlés szerint Hozzáadott
  • 8 Kis kukorica tortillák Hozzáadott
  • 1 csésze Aprított saláta Hozzáadott
  • 12 csésze Reszelt sajt (nem kötelező) Hozzáadott
  • 2 EL olívaolaj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

45 perc.
1. Lépés

Kezdjük azzal, hogy előmelegítjük a sütőt 400 fokra (kb. 200 fok). Amíg melegszik, vágja fel a padlizsánokat kis kockákra - úgy tapasztaltam, hogy a kisebb darabok jobban felszívják a felhalmozott ízeket. Rétegezzük a padlizsánkockákat egy sütőlapra, és locsoljuk meg az olívaolajjal. Szórja meg bőségesen sóval, borssal és a fűszerekkel - köménnyel, paprikával és chiliporral. Jól keverjük össze, és süssük körülbelül 20 percig, vagy amíg a padlizsán aranyszínűvé és puhává nem válik. Ne feledje, hogy a gyakori keverés biztosítja a padlizsán egyenletes sülését.

2. Lépés

Amíg a padlizsán sül, elkészítheti a taco tölteléket. Egy nagy serpenyőben közepes lángon megpároljuk a hagymát, a zöldpaprikát és a fokhagymát. Itt egy tipp: addig főzd, amíg éppen csak megpuhulnak, hogy egy kicsit ropogósak legyenek, általában körülbelül 5 percig. Ezután keverje bele a kockára vágott paradicsomot, és párolja a keveréket. Ez nemcsak az ízeket erősíti, de a töltelék is kiadósabb lesz.

3. Lépés

Ha a padlizsánok megsültek, forgassa őket a serpenyős keverékbe. Keverje bele a lime levét a fanyar puncsért, amely gyönyörűen kiegyensúlyozza az ízeket. A töltelék most már készen áll.

4. Lépés

A tortillákat egy száraz serpenyőben közepes-magas hőfokon mindkét oldalon kb. 30 másodpercig melegítsük. Akkor tudod, hogy kész, amikor kis barna foltok jelennek meg rajta; vigyázz, hogy ne vidd túlzásba! A padlizsántölteléket egyenletesen ossza el a tortillákon, a tetejére reszelt salátát tegyen, és ha kívánja, szórja meg sajttal. Tálalja a padlizsán tacókat forrón, és élvezze!

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új