Forrás: Pixabay: platinumproperties1
Ropogósra sült padlizsán töltött Tacos
A mexikói fűszerekkel átitatott padlizsán a vegetáriánus tacókban tökéletesen helyettesíti a húst. Az egész folyamat nem bonyolult, az eredmény pedig ízletesen kielégítő.
Hozzávalók
- 2 Közepes méretű padlizsánok
- 1 csésze Kockára vágott paradicsom
- 1 Finomra vágott hagyma
- 1 apróra vágott zöldpaprika
- 2 szegfűszeg fokhagyma, apróra vágva
- 1 teáskanál lime juice
- 1 teáskanál kömény
- 1 teáskanál Paprika
- 1 teáskanál chilipor
- só és bors ízlés szerint
- 8 Kis kukorica tortillák
- 1 csésze Aprított saláta
- 1⁄2 csésze Reszelt sajt (nem kötelező)
- 2 EL olívaolaj
Eljárás
Kezdjük azzal, hogy előmelegítjük a sütőt 400 fokra (kb. 200 fok). Amíg melegszik, vágja fel a padlizsánokat kis kockákra - úgy tapasztaltam, hogy a kisebb darabok jobban felszívják a felhalmozott ízeket. Rétegezzük a padlizsánkockákat egy sütőlapra, és locsoljuk meg az olívaolajjal. Szórja meg bőségesen sóval, borssal és a fűszerekkel - köménnyel, paprikával és chiliporral. Jól keverjük össze, és süssük körülbelül 20 percig, vagy amíg a padlizsán aranyszínűvé és puhává nem válik. Ne feledje, hogy a gyakori keverés biztosítja a padlizsán egyenletes sülését.
Amíg a padlizsán sül, elkészítheti a taco tölteléket. Egy nagy serpenyőben közepes lángon megpároljuk a hagymát, a zöldpaprikát és a fokhagymát. Itt egy tipp: addig főzd, amíg éppen csak megpuhulnak, hogy egy kicsit ropogósak legyenek, általában körülbelül 5 percig. Ezután keverje bele a kockára vágott paradicsomot, és párolja a keveréket. Ez nemcsak az ízeket erősíti, de a töltelék is kiadósabb lesz.
Ha a padlizsánok megsültek, forgassa őket a serpenyős keverékbe. Keverje bele a lime levét a fanyar puncsért, amely gyönyörűen kiegyensúlyozza az ízeket. A töltelék most már készen áll.
A tortillákat egy száraz serpenyőben közepes-magas hőfokon mindkét oldalon kb. 30 másodpercig melegítsük. Akkor tudod, hogy kész, amikor kis barna foltok jelennek meg rajta; vigyázz, hogy ne vidd túlzásba! A padlizsántölteléket egyenletesen ossza el a tortillákon, a tetejére reszelt salátát tegyen, és ha kívánja, szórja meg sajttal. Tálalja a padlizsán tacókat forrón, és élvezze!