Forrás: Youtube
Rózsaszín tündérsüti
Egy különleges és tökéletes habfelhő. Varázsold el családodat ezzel a fantasztikus mutatós finomsággal.
Hozzávalók
Tészta
- 500 g liszt
- 200 g porcukor
- 250 g vaj
- 5 ks tojássárgája
- 6 g szódabikarbóna
Krém
- 80 g puncs pudingpor
- 8 ek cukor
- 500 ml tej
- 450 g tejföl
- 5 ks tojásfehérje
- 2 ek rum
Eljárás
A tészta alapjaként a vajat kihabosítjuk a porcukorral, majd egyenként hozzáadjuk a tojássárgáját.
A lisztet a sütőporral összekeverjük és az alaphoz adjuk. Alaposan összedolgozzuk és félretesszük. Közben elkészítjük a puncs pudingot, majd félretesszük kihűlni.
Miután kihűlt, összekeverjük tejföllel, kristálycukorral és kis rummal, rum aromával. Majd a felvert tojáshabbal összeforgatjuk.
A tészta egy részét levágjuk, és a nagyobb részt kinyújtjuk. Tepsibe tesszük és rákanalazzuk a rózsaszín krémet.
A maradék tésztát vékony csíkokra nyújtjuk és rácsos mintában a krém tetejére helyezzük. Süssük 180°C-on kb. 40 percig, majd a pihentetést követően szeletelhetjük.