:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/f7PW9JX_1pRX_yXMGdvZ/a5a2eecfb06ee7fcc9500553d3497f.png)
Forrás: canva
Sajtgolyó
Pár éve fedeztem fel ezt a receptet, amikor egy baráti összejövetelre valami könnyű, de finom és laktató harapnivalót kerestem.
Hozzávalók
- 200 g trappista sajt
- 200 g gouda sajt
- 10 dkg vaj
- 1 teáskanál só
- 1 teáskanál őrölt fekete bors
- 8 teáskanál zsemlemorzsa
- 2 ks tojás
Eljárás
Törjél össze kétféle sajtot egy tálba, ez a lényegében a sajtgolyók alapja. Én trappista és gouda sajtot használtam. Variálhatod más sajtokkal is, például cheddarral vagy ementálival, attól függően, mennyire szereted erős vagy lágy ízű sajtokat.
Adj hozzá vajat, sót és borsot. Fontos, hogy a vaj szobahőmérsékletű legyen.
Keverd össze őket jól, amíg homogén masszát nem kapsz. Ne ijedj meg, ha eleinte kicsit ragacsosnak tűnik, ennek így kell lennie.
A tojásokat verd fel egy tálban és öntsd bele a masszába, majd jól keverd össze.
Formázz belőlük golyókat. Méretben variálhatsz, de én a dió nagyságot preferálom.
Hempergesd meg őket zsemlemorzsában, majd tedd hűtőbe 20 percre, hogy megszilárduljanak.