HIRDETŐ
Forrás: canva
Sajtgombóc levesbetét
A sajtgombóc levesbetét, egy gyorsan és könnyedén elkészíthető kiegészítő, ami garantáltan feldobja akár a legegyszerűbb leveseket is. A sajtgombócok lágysága és az ételben rejlő sajtos íz végül mindenkit lenyűgöz majd.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
8
- 100 g reszelt sajt
- 3 ek liszt
- 2 ks tojás
- 1⁄2 tk só
- 1⁄2 tk őrölt fehér bors
- 1 ek olaj
- 1 csokor petrezselyemzöld
HIRDETŐ
Eljárás
30 perc.
1. Lépés
Keverj össze egy tálban 100 g reszelt sajtot, 3 ek lisztet, 2 tojást, ½ tk sót és ¼ tk őrölt fehér borsot.
2. Lépés
Formázz a keverékből golyókat.
3. Lépés
Egy serpenyőben hevíts fel 1 ek olajat, majd sütés közben forgasd meg a sajtgombócokat, amíg aranybarnára nem sülnek.
4. Lépés
Szórj rájuk friss petrezselyemzöldet, majd hagyd pár percig állni, hogy az ízek összeérjenek.
5. Lépés
Használat előtt hagyd meghűlni a sajtgombócokat, majd adagold a levesbe.