HIRDETŐ

Forrás: canva

Sajtgombóc levesbetét

A sajtgombóc levesbetét, egy gyorsan és könnyedén elkészíthető kiegészítő, ami garantáltan feldobja akár a legegyszerűbb leveseket is. A sajtgombócok lágysága és az ételben rejlő sajtos íz végül mindenkit lenyűgöz majd.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8
  • 100 g reszelt sajt Hozzáadott
  • 3 ek liszt Hozzáadott
  • 2 ks tojás Hozzáadott
  • 12 tk Hozzáadott
  • 12 tk őrölt fehér bors Hozzáadott
  • 1 ek olaj Hozzáadott
  • 1 csokor petrezselyemzöld Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

Keverj össze egy tálban 100 g reszelt sajtot, 3 ek lisztet, 2 tojást, ½ tk sót és ¼ tk őrölt fehér borsot.

2. Lépés

Formázz a keverékből golyókat.

3. Lépés

Egy serpenyőben hevíts fel 1 ek olajat, majd sütés közben forgasd meg a sajtgombócokat, amíg aranybarnára nem sülnek.

4. Lépés

Szórj rájuk friss petrezselyemzöldet, majd hagyd pár percig állni, hogy az ízek összeérjenek.

5. Lépés

Használat előtt hagyd meghűlni a sajtgombócokat, majd adagold a levesbe.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új