HIRDETŐ

Forrás: Bartosz Luczak from Canva

Sajtmártás tésztához

A tésztához való sajtmártás gyors és egyszerű módja annak, hogy fokozza kedvenc tésztája ízét. Ez a krémes, sűrű szósz tele van intenzív sajtízzel, tökéletes tésztákhoz, lasagne-hoz vagy rakott ételekhez.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 2 kanalak Vaj Hozzáadott
  • 2 kanalak Lisztek Hozzáadott
  • só és bors ízlés szerint Hozzáadott
  • Metélőhagyma a tetején (nem kötelező) Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

15 perc.
1. Lépés

Közepes lángon melegítsünk fel egy serpenyőt, amelyben olvasszuk meg a vajat.

2. Lépés

Adjuk hozzá a lisztet, és keverjük össze a vajjal, hogy rouxot kapjunk. Ezt körülbelül 2 percig főzzük.

3. Lépés

Adjuk hozzá a tejet, folyamatosan kevergetve, hogy ne legyen csomós.

4. Lépés

Amikor a szósz besűrűsödik, adjuk hozzá a reszelt sajtot. Addig keverjük, amíg a sajt teljesen elolvad, és a szósz sima lesz.

5. Lépés

Ízlés szerint sóval és borssal fűszerezzük.

6. Lépés

Ha a szósz túl sűrű, adjunk hozzá még egy kis tejet.

7. Lépés

Végül megszórjuk apróra vágott metélőhagymával.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Sütemények

833 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Gyors ételek

2152 receptek

Húsételek

1231 receptek

Hús

371 receptek

Desszert

1950 receptek

Saláták

275 receptek