HIRDETŐ

Forrás: Bartosz Luczak from Canva

Sajtmártás tésztához

A tésztához való sajtmártás gyors és egyszerű módja annak, hogy fokozza kedvenc tésztája ízét. Ez a krémes, sűrű szósz tele van intenzív sajtízzel, tökéletes tésztákhoz, lasagne-hoz vagy rakott ételekhez.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 2 kanalak Vaj Hozzáadott
  • 2 kanalak Lisztek Hozzáadott
  • só és bors ízlés szerint Hozzáadott
  • Metélőhagyma a tetején (nem kötelező) Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

15 perc.
1. Lépés

Közepes lángon melegítsünk fel egy serpenyőt, amelyben olvasszuk meg a vajat.

2. Lépés

Adjuk hozzá a lisztet, és keverjük össze a vajjal, hogy rouxot kapjunk. Ezt körülbelül 2 percig főzzük.

3. Lépés

Adjuk hozzá a tejet, folyamatosan kevergetve, hogy ne legyen csomós.

4. Lépés

Amikor a szósz besűrűsödik, adjuk hozzá a reszelt sajtot. Addig keverjük, amíg a sajt teljesen elolvad, és a szósz sima lesz.

5. Lépés

Ízlés szerint sóval és borssal fűszerezzük.

6. Lépés

Ha a szósz túl sűrű, adjunk hozzá még egy kis tejet.

7. Lépés

Végül megszórjuk apróra vágott metélőhagymával.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új