Forrás: Bartosz Luczak from Canva
Sajtmártás tésztához
A tésztához való sajtmártás gyors és egyszerű módja annak, hogy fokozza kedvenc tésztája ízét. Ez a krémes, sűrű szósz tele van intenzív sajtízzel, tökéletes tésztákhoz, lasagne-hoz vagy rakott ételekhez.
Hozzávalók
- 2 kanalak Vaj
- 2 kanalak Lisztek
- só és bors ízlés szerint
- Metélőhagyma a tetején (nem kötelező)
Eljárás
Közepes lángon melegítsünk fel egy serpenyőt, amelyben olvasszuk meg a vajat.
Adjuk hozzá a lisztet, és keverjük össze a vajjal, hogy rouxot kapjunk. Ezt körülbelül 2 percig főzzük.
Adjuk hozzá a tejet, folyamatosan kevergetve, hogy ne legyen csomós.
Amikor a szósz besűrűsödik, adjuk hozzá a reszelt sajtot. Addig keverjük, amíg a sajt teljesen elolvad, és a szósz sima lesz.
Ízlés szerint sóval és borssal fűszerezzük.
Ha a szósz túl sűrű, adjunk hozzá még egy kis tejet.
Végül megszórjuk apróra vágott metélőhagymával.