HIRDETŐ

Forrás: FB: Retro sütik és ételek

Sajtos nokedli, hagymával, szalonnával

A sajtos nokedli egy igazi magyar klasszikus. Hagymával és szalonnával felturbózva még finomabb, tökéletes ebéd vagy vacsora lehetőség egy hűvös napra.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4

Nokedli

  • 500 g nokedli Hozzáadott
  • 150 g reszelt sajt Hozzáadott
  • 1 csipet Hozzáadott

Topping

  • 200 g szalonna Hozzáadott
  • 1 ks nagy fej hagyma, apróra vágva Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma, aprítva Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

45 perc.
1. Lépés

Főzd meg a nokedlit sós vízben, majd szűrd le és tedd félre.

2. Lépés

Egy serpenyőben süsd ki a szalonnát, majd vedd ki a serpenyőből és tedd félre.

3. Lépés

A szalonna zsírjában párold meg az apróra vágott hagymát. Amikor már szép aranybarnák lettek, add hozzá az aprított fokhagymát és pirítsd még egy kis ideig.

4. Lépés

Add hozzá a nokedlit és a sült szalonnát, majd keverd össze minden összetevőt a serpenyőben.

5. Lépés

Húzd le a tűzről, majd add hozzá a reszelt sajtot és keverd össze jól, hogy a sajt elolvadjon a nokedli tetején.

6. Lépés

Tálald forrón, és élvezd ezt a ízletes és laktató ételt!

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új