HIRDETŐ

Forrás: facebook:Szeretek Sütni

Sajtos stangli

Most pedig megosztom veletek is ezt a tökéletes vasárnapi csemegét.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g liszt Hozzáadott
  • 10 g Hozzáadott
  • 20 g cukor Hozzáadott
  • 50 g élesztő Hozzáadott
  • 250 ml tej Hozzáadott
  • 1 ks tojás Hozzáadott
  • 200 g vaj Hozzáadott
  • 200 g reszelt sajt Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

Először is melegítsük fel a tejet, de vigyázzunk ne legyen túl forró! Óvatosan öntsünk el egy kis tej a cukorral és az élesztővel egy kis tálkába, majd keverjük el. Hagyjuk kb. 15 percig pihenni, amíg a feloldott élesztő szépen felfut.

2. Lépés

A többi tejhez adjuk hozzá a lisztet, a sót és a tojást, majd a felfutott élesztőt is öntsük a keverékhez. Győződjünk meg róla, hogy homogén tésztát kapunk!

3. Lépés

Ha a tészta elkészült, takarjuk le és hagyjuk pihenni egy meleg helyen kb. 45 percig.

4. Lépés

Amíg a tészta kel, reszeljük le a sajtot és olvasszuk meg a vajat.

5. Lépés

A megkelt tésztát nyújtsuk ki kb. fél cm vastagságúra. A tészta felét kenjük meg az olvasztott vajjal és szórjuk meg a reszelt sajttal.

6. Lépés

A másik felét is nyújtsuk ki ugyanekkora vastagságúra, majd fektessük a sajtos tészta tetejére. Óvatosan nyomjuk meg a tetejét és vágjuk 1 cm szélességű csíkokra.

7. Lépés

A csíkokat tekerjük fel és tegyük sütőpapírral bélelt tepsire. Ezután kenjük le a tetejüket olvasztott vajjal.

8. Lépés

A sütőt előmelegítjük 180 fokra, majd a stanglikat kb. 15-20 percig sütjük, amíg szép aranybarna nem lesz a teteje.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új