HIRDETŐ

Forrás: Youtube

Sajtos-tejfölös mátrai borzaska

Unod már a rántott húst? Dobd fel az étrended és készítsd el helyette ezt az isteni mátrai borzaskát!

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 80 dkg kicsontozott sertés rövidkaraj Hozzáadott
  • 50 dkg burgonya Hozzáadott
  • 1 ks tojás Hozzáadott
  • 4 ek finomliszt Hozzáadott
  • 2 dl tejföl Hozzáadott
  • 10 dkg sajt Hozzáadott
  • Hozzáadott
  • bors Hozzáadott
  • napraforgó olaj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

A húst 8 részre szeleteljük, sózzuk, borsozzuk, és egy órára hűtőbe tesszük.

2. Lépés

Közben a burgonyát durva reszelőn lereszeljük, 30 percig állni hagyjuk, majd kicsavarjuk belőle a felesleges nedvességet, és összekeverjük atojással és a liszttel.

3. Lépés

A húst forgassuk meg lisztben, majd vonjuk be a burgonyás keverékkel.

4. Lépés

Egy nagy serpenyőben olajat hevítünk, és a húst ropogósra sütjük, papírtörlővel bélelt tányérra tesszük, hogy eltávolítsuk a felesleges zsírt.

5. Lépés

ˇA kisült hússzeleteket tepsibe helyezzük, tejfölt kanalazunk rájuk, majd megszórjuk őket a reszelt sajttal és 200°C-ra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a sajt meg nem olvad.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új