HIRDETŐ
Forrás: Youtube
Sajtos-tejfölös mátrai borzaska
Unod már a rántott húst? Dobd fel az étrended és készítsd el helyette ezt az isteni mátrai borzaskát!
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 80 dkg kicsontozott sertés rövidkaraj
- 50 dkg burgonya
- 1 ks tojás
- 4 ek finomliszt
- 2 dl tejföl
- 10 dkg sajt
- só
- bors
- napraforgó olaj
HIRDETŐ
Eljárás
60 perc.
1. Lépés
A húst 8 részre szeleteljük, sózzuk, borsozzuk, és egy órára hűtőbe tesszük.
2. Lépés
Közben a burgonyát durva reszelőn lereszeljük, 30 percig állni hagyjuk, majd kicsavarjuk belőle a felesleges nedvességet, és összekeverjük atojással és a liszttel.
3. Lépés
A húst forgassuk meg lisztben, majd vonjuk be a burgonyás keverékkel.
4. Lépés
Egy nagy serpenyőben olajat hevítünk, és a húst ropogósra sütjük, papírtörlővel bélelt tányérra tesszük, hogy eltávolítsuk a felesleges zsírt.
5. Lépés
ˇA kisült hússzeleteket tepsibe helyezzük, tejfölt kanalazunk rájuk, majd megszórjuk őket a reszelt sajttal és 200°C-ra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a sajt meg nem olvad.