HIRDETŐ

Sajttal töltött paprika

A sajttal töltött paprika könnyű, ízletes és egészséges fogás, amelyet bármilyen alkalomra elkészíthetünk. Színes és változatos, emellett tele van vitaminokkal és rostokkal, miközben egyben laktató is.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 4 ks közepes méretű paprika (bármilyen színű) Hozzáadott
  • 200 g reszelt sajt (cheddar, trappista vagy mozzarella) Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 2 evőkanál olívaolaj Hozzáadott
  • só és bors ízlés szerint Hozzáadott
  • Friss, aprított bazsalikom és petrezselyem a tálaláshoz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

A paprikákat mossa meg, vágjon ki a torzsájukból egy kis \tetőt\ majd távolítsa el a magokat és a fehér részeket.

2. Lépés

A fokhagymát hámozza meg és aprítsa fel.

3. Lépés

A sajtot keverje össze a fokhagymával, sózza, borsozza.

4. Lépés

A paprikákat töltse meg a sajtos keverékkel, majd csúsztassa vissza a \tetőt\

5. Lépés

A paprikákat helyezze egy sütőbe biztonságos tálcára, locsolja meg olívaolajjal és sütse 20 percig 180 °C-on, vagy amíg a sajt meg nem olvad és a paprikák meg nem puhulnak.

6. Lépés

A megsült paprikákat szórja meg friss, aprított bazsalikommal és petrezselyemmel, majd azonnal tálalja.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új