Sajttal töltött paprika
A sajttal töltött paprika könnyű, ízletes és egészséges fogás, amelyet bármilyen alkalomra elkészíthetünk. Színes és változatos, emellett tele van vitaminokkal és rostokkal, miközben egyben laktató is.
Hozzávalók
- 4 ks közepes méretű paprika (bármilyen színű)
- 200 g reszelt sajt (cheddar, trappista vagy mozzarella)
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál olívaolaj
- só és bors ízlés szerint
- Friss, aprított bazsalikom és petrezselyem a tálaláshoz
Eljárás
A paprikákat mossa meg, vágjon ki a torzsájukból egy kis \tetőt\ majd távolítsa el a magokat és a fehér részeket.
A fokhagymát hámozza meg és aprítsa fel.
A sajtot keverje össze a fokhagymával, sózza, borsozza.
A paprikákat töltse meg a sajtos keverékkel, majd csúsztassa vissza a \tetőt\
A paprikákat helyezze egy sütőbe biztonságos tálcára, locsolja meg olívaolajjal és sütse 20 percig 180 °C-on, vagy amíg a sajt meg nem olvad és a paprikák meg nem puhulnak.
A megsült paprikákat szórja meg friss, aprított bazsalikommal és petrezselyemmel, majd azonnal tálalja.