:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/jew0M1edMVwN3qHhV9W9/83eda2a8072bd0c6d9ea054980fd42.jpeg)
Forrás: juefraphoto from Getty Images
Sajttorta sütés nélkül zselatinnal
A hideg eper sajttorta simított sajtból és zselatinból tökéletes desszert meleg, nyári napokra. Egyszerű elkészíteni, mesésen krémes, az édesség-savanyú eper aroma kiváló. Csak hűtsük le a hűtőben, hogy érezzük az igazi élvezetet.
Hozzávalók
- 500 g Eper
- 400 g Homogenizált sajtok
- 200 g Kekszek
- 100 g vaj
- 200 ml Tejszínes krémesek
- 100 g Porcukor
- 2 kanalak Vaníliás cukor
- 10 g Zselatin
Eljárás
A kekszet apró morzsává töröm (darálhatjuk robotgépben vagy kézzel is összetörhetjük egy zacskóban), majd összekeverem az olvasztott vajjal, hogy alapot készítsek a sajttortánkhoz. Az így előkészített tésztát egyenletesen eloszlatom a piteformában.
Egy edényben felolvasztom a zselatint kevés vízben (a csomagoláson található utasítás szerint), majd félreteszem hűlni. Eközben a sajtokat cukorral és vaníliával keverem, majd hozzáadom a zselatint. Az egészet sima masszává turmixolom.
Amikor a sajtmassza már kész, egyenletesen eloszlatom egy darab kekszen. A tetejére mosott, szárazra törlött és feldarabolt epret teszek.
Az egészet legalább 2 órára a hűtőbe teszem - ideális esetben egész éjszakára. A sajttorta akkor kész, amikor a sajtmassza megdermed.