HIRDETŐ

Forrás: juefraphoto from Getty Images

Sajttorta sütés nélkül zselatinnal

A hideg eper sajttorta simított sajtból és zselatinból tökéletes desszert meleg, nyári napokra. Egyszerű elkészíteni, mesésen krémes, az édesség-savanyú eper aroma kiváló. Csak hűtsük le a hűtőben, hogy érezzük az igazi élvezetet.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 500 g Eper Hozzáadott
  • 400 g Homogenizált sajtok Hozzáadott
  • 200 g Kekszek Hozzáadott
  • 100 g vaj Hozzáadott
  • 200 ml Tejszínes krémesek Hozzáadott
  • 100 g Porcukor Hozzáadott
  • 2 kanalak Vaníliás cukor Hozzáadott
  • 10 g Zselatin Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

180 perc.
1. Lépés

A kekszet apró morzsává töröm (darálhatjuk robotgépben vagy kézzel is összetörhetjük egy zacskóban), majd összekeverem az olvasztott vajjal, hogy alapot készítsek a sajttortánkhoz. Az így előkészített tésztát egyenletesen eloszlatom a piteformában.

2. Lépés

Egy edényben felolvasztom a zselatint kevés vízben (a csomagoláson található utasítás szerint), majd félreteszem hűlni. Eközben a sajtokat cukorral és vaníliával keverem, majd hozzáadom a zselatint. Az egészet sima masszává turmixolom.

3. Lépés

Amikor a sajtmassza már kész, egyenletesen eloszlatom egy darab kekszen. A tetejére mosott, szárazra törlött és feldarabolt epret teszek.

4. Lépés

Az egészet legalább 2 órára a hűtőbe teszem - ideális esetben egész éjszakára. A sajttorta akkor kész, amikor a sajtmassza megdermed.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek