Forrás: Marko Rupena from Getty Images
Saláta mozzarellával, paradicsommal és uborkával
A mozzarellás, paradicsomos és uborkás saláta egyszerű, egészséges és frissességgel teli könnyű ebéd vagy vacsora. Ideális azok számára, akik értékelik az egyszerű elkészítést és a természetes ízeket. Tökéletes a forró napokra, amikor valami könnyű és frissítő ételre vágyik.
Hozzávalók
- 2 pcs Nagy paradicsomok
- 1 pcs közepes méretű uborka
- 200 g mozzarella
- 2 kanalak Olívaolajok
- só és bors ízlés szerint
- Csokor bazsalikom
Eljárás
A paradicsomot és az uborkát megmossuk, és kb. 0,5 cm vastag szeletekre vágjuk.
A mozzarellát a paradicsomhoz és az uborkához hasonló vastagságúra szeleteljük.
Az aromás növényeket, például a bazsalikomot, vágja le az ágakról, és mossa meg.
Egy nagy tányérra rétegezzük felváltva a paradicsom-, mozzarella- és uborkaszeleteket.
Rendezzük el a tetején a bazsalikomleveleket.
Az egészet meglocsoljuk olívaolajjal, sózzuk és borsozzuk ízlés szerint.
A salátát az elkészítés után azonnal tálalja, hogy a hozzávalók ne veszítsenek frissességükből.