HIRDETŐ
Sárgabarack lekvár
Ez a hagyományos magyar édesség, a sárgabarack lekvár, a nyári hónapokban készül a legfinomabb, amikor a gyümölcs érett és zamatos.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
10
- 1 kg érett sárgabarack
- 500 g cukor
- 1 citrom leve
- 1 vanília rúd
HIRDETŐ
Eljárás
90 perc.
1. Lépés
Mossuk meg a sárgabarackokat, majd felezzük meg őket és távolítsuk el a magokat.
2. Lépés
Tegyük a sárgabarackokat egy nagy fazekba, adjunk hozzá cukrot, a vaníliarúd belsejét karistoljuk ki és adjuk hozzá, valamint a citromlevet.
3. Lépés
Keverjük össze jól az összetevőket és hagyjuk állni 1 órán keresztül, hogy a sárgabarack lébe eresszen.
4. Lépés
Főzzük fel a gyümölcsöt közepes lángon, majd csökkentsük a hőt, és főzzük tovább 1 órán keresztül, amíg a lekvár sűrű nem lesz, közben időnként kevergetve.
5. Lépés
Az elkészült lekvárt steril befőttesüvegekbe töltjük, lezárjuk, majd letesszük őket egy törölközőre, fejjel lefelé, és hagyjuk kihűlni.