HIRDETŐ

Sárgabarack lekvár

Ez a hagyományos magyar édesség, a sárgabarack lekvár, a nyári hónapokban készül a legfinomabb, amikor a gyümölcs érett és zamatos.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
10
  • 1 kg érett sárgabarack Hozzáadott
  • 500 g cukor Hozzáadott
  • 1 citrom leve Hozzáadott
  • 1 vanília rúd Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

Mossuk meg a sárgabarackokat, majd felezzük meg őket és távolítsuk el a magokat.

2. Lépés

Tegyük a sárgabarackokat egy nagy fazekba, adjunk hozzá cukrot, a vaníliarúd belsejét karistoljuk ki és adjuk hozzá, valamint a citromlevet.

3. Lépés

Keverjük össze jól az összetevőket és hagyjuk állni 1 órán keresztül, hogy a sárgabarack lébe eresszen.

4. Lépés

Főzzük fel a gyümölcsöt közepes lángon, majd csökkentsük a hőt, és főzzük tovább 1 órán keresztül, amíg a lekvár sűrű nem lesz, közben időnként kevergetve.

5. Lépés

Az elkészült lekvárt steril befőttesüvegekbe töltjük, lezárjuk, majd letesszük őket egy törölközőre, fejjel lefelé, és hagyjuk kihűlni.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új