HIRDETŐ

Sárgabarack lekvár

Ez a hagyományos magyar édesség, a sárgabarack lekvár, a nyári hónapokban készül a legfinomabb, amikor a gyümölcs érett és zamatos.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
10
  • 1 kg érett sárgabarack Hozzáadott
  • 500 g cukor Hozzáadott
  • 1 citrom leve Hozzáadott
  • 1 vanília rúd Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

Mossuk meg a sárgabarackokat, majd felezzük meg őket és távolítsuk el a magokat.

2. Lépés

Tegyük a sárgabarackokat egy nagy fazekba, adjunk hozzá cukrot, a vaníliarúd belsejét karistoljuk ki és adjuk hozzá, valamint a citromlevet.

3. Lépés

Keverjük össze jól az összetevőket és hagyjuk állni 1 órán keresztül, hogy a sárgabarack lébe eresszen.

4. Lépés

Főzzük fel a gyümölcsöt közepes lángon, majd csökkentsük a hőt, és főzzük tovább 1 órán keresztül, amíg a lekvár sűrű nem lesz, közben időnként kevergetve.

5. Lépés

Az elkészült lekvárt steril befőttesüvegekbe töltjük, lezárjuk, majd letesszük őket egy törölközőre, fejjel lefelé, és hagyjuk kihűlni.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek