HIRDETŐ
Forrás: Youtube
Sárgaborsó főzelék recept
A rendkívül egészséges, és egyszerűen elkészíthető sárgaborsó főzelék leginkább főtt füstölt hússal, sült hagymával megszórva és friss illatos kenyérrel a legfinomabb.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 500 g szárított sárgaborsó
- 11⁄2 l víz
- 2 teáskanál só
- teáskanál bors
- 200 ml félzsíros tej
- 30 g sima liszt
- 4 gerezd fokhagyma
HIRDETŐ
Eljárás
70 perc.
1. Lépés
Kiválogatjuk az egészséges borsószemeket.
2. Lépés
Fazékba öntjük, és párszor átöblítjuk. Végül vizet adunk hozzá az előírt mennyiségben. Sózzuk és borsozzuk. Körülbelül 60 perc alatt puhára főzzük.
3. Lépés
A lisztet a tejben simára keverjük, majd a borsóhoz adjuk és felforraljuk. Végül hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, ízlés szerint még sózzuk vagy borsozzuk.